Blogg

Småklubbsåret inleddes i Sjöbo

Traditionellt arrangeras Blentarpscupen i Färsingahallen så här års och utgör därför starten för lagen som är med. I år är antalet lag dock ovanligt få och 20 herrlag inledde med spel i fem grupper under lördagen och de allra flesta gick vidare till söndagens slutspel eller 16 lag – som fortsätter i fyra grupper.

– Jag fick höra, att det var nära att de fick ställa in årets cup men ytterligare ett lag från Blentarp räddade situationen.

Så säger Patrick Nilsson – känd som tidigare TFF-spelare men numera spelande tränare i nya division fyra-laget Janstorps AIF.

Patrick uttalade sig i en ”segerpaus” och hans lag gick – precis som slutsegrare i höstens TA-Cup – fram som en segermaskin och oftast var det Patrick Nilsson själv som var matchhjälte.

* 2-0 mot Wä, samma siffror mot FC Futsal Deluxe och avslutande 3-1 mot Hammenhög bäddade för fortsatt spel under söndagen.

Bland flera trelleborgare som finns med i Janstorps spelartrupp fanns denna gång Sebastian Kristensson och Magnus Bönnemark med. Den förre TFF-aren, Fabian Karlsson – som utomhus är en viktig kugge i Österlens division två-lag – kom precis i tid till avslutningen mot Hammenhög och kommer även att vara med under söndagen.

Lilla Beddinge BK representerade Trelleborg och även om alla de åtta spelarna – som fanns med – kämpade väl, så fick man det tufft mot starkt motstånd.

– Vi var tio i morse men två lämnade tyvärr återbud, sa Beddingetränaren, Erik Ahlgren, som agerade spelande tränare.

I första matchen mot Gärsnäs inledde Lilla Beddinge fint och höll 0-0 tills nära sju minuter var spelade och därmed halva matchen. Två långa målvaktsskott i mål och helt utan chans för annars duktige, Andreas Nilsson i målet, bäddade för Gärsnäs och till sist 0-5.

Andra matchen mot ett av hemmalagen i Blentarp slutade 1-3 och Beddingespelarna blev bara bättre och bättre. 0-2 i avslutningen mot FC Plisat var riktigt bra. Samma Plisat som också imponerade i TA-Cupen.

Det innebar en nolla i poängkolumnen och 1-10 i målskillnad men oavsett; Lilla Beddinges division sju-lag kämpade väldigt väl!

– Nu är det slut med inomhusspel för vår del och vi inleder träningsspelet i vecka fem och då möter vi Athletic Club. Vi inledde med träningen i tisdags och då var vi elva och det får man vara nöjd med så här tidigt, förklarar Erik Ahlgren.

De som kämpade så väl i den gröna Beddingetröjan borta i Sjöbo var Andreas Nilsson, Mattias Dahlberg, Johannes Svensson, Eddie Wassholm, Simon Böös, Dennis Pålsson, Robert Nilsson och så då Erik Ahlberg.

Nästa helg inleds den riktigt stora inomhusturneringen ”på våra breddgrader” och då gäller lika traditionella Nils Holgersson Cup i Skurup.

Till skillnad från Blentarpscupen har ett rekordstort antal lag anmält sig till NHC och det innebär att man måste använda två fredagar till de båda helgernas spel – jämfört med en fredag tidigare år.

I Skurup gäller spel för såväl herrar som damer och lag från Trelleborg deltar på bred front.

  • Småklubbsredaktionen återkommer till Nils Holgersson Cupen nästa helg och när cupen inleds.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”