Blogg

Slutspelat i DM för Skegrie

Längre än till första matchen i DM-slutspelet nådde inte Skegrie BK i år och i går förlorade man rättvist med 0-1 (0-0) borta mot Landskronalaget FK Besa – också i division fem och så här summerar Skegrietränaren, Philip Beach:

– De gjorde visserligen segermålet i slutminuterna men sett till hela matchen kom vi nog ganska billigt undan och det var ett riktigt bra lag vi mötte. Samtidigt; det var precis en match som denna vi önskade inför seriepremiären och inga skador heller, så nu ser vi fram emot seriepremiären.

Seriepremiären spelas hemma i Snarringe och då är spelarna i Husie IF årets första gäster där.

I övrigt spelades det tre lokala matcher – för lagen i division fem till sju och enda matchen i Trelleborg spelades mellan Skansen och Behar. Skansen vann med 6-2 (2-1) och Kristoffer Petersson – precis som Linus Bladh och bröderna Halili ny från FC Trelleborg – gjorde fyra segermål och övriga gjordes av Pontus Andersson och Andreas Lindquist. Behars mål gjordes av Adnan Bajric och Daniell Pajovic.

Gislövs match mot FC Bellevue flyttades från Trelleborg till en av planerna knutna till Malmö Stadion och där vann hemmalaget med 3-2 (1-0). Malmölaget inledde starkt och tog även ledningen med 2-0 i början av andra halvlek.

Filip Zahn fixade själv upphämtningen till 2-2, där han slog in 2-1 på en straffspark. Gislöv tog över mer och mer men ett kanonskott ganska långt utifrån avgjorde för hemmalaget och alltså 3-2.

Gylle AIF skulle ha mött Västra Ingelstad borta men hemmalaget meddelade, att man inte kunde få ihop fullt lag och därför ingen match där.

– Lite tråkigt när det handlar om genrepet och nu hinner vi inte få någon match i stället, menar Gylletränaren, Ingemar Olsson.

Lilla Beddinge har kvar sitt genrep och det kommer att spelas på tisdag borta på Pilbäcks IP och för motståndet står då hemmalaget Tygelsjö BK.

DM-slutspel:
FK Besa-Skegrie BK 1-0 (0-0)
Träningsmatcher:
FC Bellevue-Gislövs IF 3-2 (1-0)
G: Filip Zahn 2 (en straff)
BK Skansen-BFK Behar 6-2 (2-1)
S: Kristoffer Petersson 4, Pontus Andersson, Andreas Lindquist. B: Adnan Bajric, Daniell Pajovic
V Ingelstads IS-Gylle AIF inställd

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”