Blogg

Skegrie inledde med DM-seger

Gylle var ju först ut och förlorade knappt borta mot Oxie i fredags, där hemmalaget vann med 3-0 (1-0) och under söndagen fortsatte gruppspelet för de två andra Trelleborgslagen som deltar i årets DM-spel.

Skegrie BK tog emot Klågerups GIF på Köpingeplanen och med flera offensiva spelare på skade- eller sjuklistan, hade Skegrie väldigt svårt att komma fram i klara målchanser.

– Vi skulle ju haft ledningen med ett par mål i halvtid men vi saknar spetsen framåt, menade Skegrietränaren, Philip Beach, i början av andra halvlek.

Tiden rann iväg och matchen verkade också sluta mållös men bara någon minut från slutet kom Skegrie fram i ett fint högeranfall och i mitten fanns Patrik Ljungqvist och på det fina inlägget missade inte Patrik chansen och därför 1-0 (0-0) till Skegrie.

BK Skansen var i Malmö och där på Rosengårds Norra IP och man mötte där ett starkt Rosengårds FF – som dock mest vann matchen på bättre kondition. I pausen stod det 1-1 men till sist vann Rosengård med klara 6-2.

Gislövs IF finns inte med i DM och spelade därför en helt vanlig träningsmatch mot Tygelsjö BK. Gästande TBK ledde i pausen med 1-0 och tog även ledningen med 2-0, innan Gislöv kom riktigt in i matchen och via mål av Andreas Rörstam och Johan Wahldén slutade den matchen 2-2.

DM-gruppspel:

Oxie SK-Gylle AIF 3-0 (1-0)
Skegrie BK-Klågerups GIF 1-0 (0-0)
S: Patrik Ljungqvist
Rosengårds FF-BK Skansen 6-2 (1-1)
S: Mathias Kardos, Anton Möller

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”