Blogg

Skansens andra halvlek avgjorde

Division 6 Södra
Gislövs IF-BK Skansen 1-3 (1-0)
G: Leo Ek, S: Andreas Lindquist, Gustav Lindquist, Självmål

Efter IFK:s 1-3 hemma mot Olympic i division tre häromdagen var det nu dags för fortsatt höstspel och då gällde tre divisioner nedåt i seriehierarkin och ett intressant derby.

En hel del intresserade hade mött upp som åskådare på Gislövs idylliska Idrottsplats och publiken bjöds på ganska bra spel sett över de 90 minuterna.

Sett till första halvlekens spel kunde det mycket väl stått både 2-0 och 3-0 till Gislöv och ett par gånger svepte bollen genom hela Skansenförsvaret och oftast då från vänsterkanten men där ingen hemmaspelare riktigt fick till det framför Lukas Jönsson i Skansenmålet.

Allra närmast mål under första halvtimmen var Felix Harletun och första gången provade han med ett skott långt utifrån och andra gången var han halvt igenom Skansenförsvaret men där bollen gick aningen utanför den bortre stolproten.

Målet skulle dock komma innan pausen och det var efter ett nytt inspel från vänster och där flipperspelet framför mål till sist avslutades av Leo Ek och som från nära håll förpassade bollen i mål. Då återstod fem minuter till pausen och därmed alltså rättvist 1-0 för Gislöv.

Skansen kom ingenvart framåt så långt men man märkte direkt efter pausen, att serieledarna höjde tempot radikalt och då fick Gislöv också svårt att hänga med i svängarna.

Efter fem minuters spel av andra halvlek stod det 1-1 och sex minuter senare stod det 1-2 och första målet gjordes på ett elegant volleyskott av Andreas Lindquist och 1-2 kom på en lika elegant slagen frispark direkt i mål av Gustav Lindquist. Då hade Gustav Lindquist ”skjutit in sig” på säkert fyra-fem frisparkar så långt och denna satt perfekt utom räckhåll för Philip Borgström i hemmamålet.

Ett olyckligt självmål kom att definitivt avgöra matchen och 1-3 kom med knappt 20 minuter kvar.

Resultatet innebär att Skansen befäster serieledningen och att man i Gislöv får ta nya tag i jakten på en kvalplats.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”