Blogg

Sista pusselbiten lagd

Så har då alla Trelleborgs fotbollsklubbar klart med tränare inför säsongen 2017 och sist ut var man i Lilla Beddinge BK.

LBBK är på nytt tillbaka i division sju och då tar man också hjälp av ett helt nytt tränarpar och som då ska ersätta Jonas Nilsson och Mikael Paulsson och som verkat som tränarduo de senaste fyra säsongerna.

Stefan Niklasson fanns under flera år som en av ledarna bakom Anderslövs Boik och Stefan bor också i Anderslöv men nu blir han huvudtränare i Lilla Beddinge BK. Uppdraget blir därmed också Stefan Niklassons första som huvudtränare.

I Anderslöv var Stefan Niklasson alltid fylld av entusiasm och tvingades dra sig tillbaka på grund av jobbet men nu är han alltså tillbaka i småklubbsvärlden och det är bara att gratulera spelare och andra involverade på Thurevallen.

Till sin hjälp får Stefan Niklasson Erik Ahlgren och båda kommer gemensamt att ansvara för seniortruppen.

Erik Ahlgren kommer från de egna leden och tillhörde spelartruppen så sent som i år men kommer nu att helhjärtat satsa på tränaruppdraget. Förutom samarbetet med Stefan Niklasson i LBBK, kommer Erik Ahlgren att vara målvaktstränare åt ÖT Smygehuks FF:s nybildade damlag.

Precis som under TA-cupen kommer dock Joakim Dahlberg att ansvara för Lilla Beddinges A-lag i Blentarpscupen – också den inomhus och den fortsatta inomhusträningen återupptas efter nyårshelgen.

Samtidigt som man i Lilla Beddinge alltså gjort klart, när det gäller tränarfrågan, har man också gjort klart med skyttekungen, Robert ”Robban” Nilssons fortsatta spel i klubben. Även om alltså LBBK trillade ur division sex – som jumbolag – visade Robban Nilsson sedvanliga målskyttetakter och kom för andra säsongen i rad upp i imponerande 14 mål!

Det som står närmast på tur i förberedelser inför utomhussäsongen – för de lokala småklubbarna – är just Blentarpscupen men i än högre grad Nils Holgersson Cup och som traditionellt avgörs i Skurups fina inomhushall och med lika traditionellt många Trelleborgslag på plats.

Blentarpscupen avgörs den 13-15 januari och förutom Lilla Beddinge deltar där endast Klagstorp av lokala lag.

I NHC deltar följande Trelleborgslag och totalt deltar hela 48 lag:

Anderslöv, Behar, FC Trelleborg, Gislöv, IFK, Klagstorp, Skegrie och TFF. FCT och TFF kommer dessutom med vardera två lag.

Detta gällde herrlag och NHC har även blivit stor på damsidan och här deltar i år 40 lag!

Av dessa kommer följande från Trelleborg:
Gislöv, IFK, TFF och ÖT Smygehuk.

Nils Holgersson Cup avgörs enligt följande:

Den 21/1, 22/1, 27/1 och 28/1 avgörs gruppspelet och slutspelet avgörs sedan den 29/1.

Enligt uppgift skall lottningen till gruppspelet ske i dag och i så fall presenteras säkert denna också senare i dag.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”