Blogg

Så här kvalspelar de lokala lagen

Kvalspelet:
Efter seriespelet väntar nu kvalspel för MF Pelister, Anderslövs Boik, Skegrie BK, BK Skansen och Gylle AIF och det är bara Pelister- och Skegriespelarna som har ett ”negativt” kvalspel att ta sig an. Här gäller det nämligen för Pelister att klara nytt division fyra-kontrakt och för Skegrie att rädda sig kvar i division fem.

För Anderslöv gäller möjligheten att återvända till division fyra och detta efter ganska många år i division fem och sex.

BK Skansen har chansen att få spela i division fem nästa säsong, medan Gylle har att försöka ta sig tillbaka till division sex.

Sammantaget ser det ut så här för de lokala kvallagen:

Kval till division fyra:
Det är endast i kvalet till just division fyra som lagen nerifrån har två omgångar att klara av.

Detta innebär, att Anderslövs Boik inleder hemma redan på onsdag och då kommer Fortuna FF, från Råå, till Anderslövs IP.

Fortuna slutade tvåa i den västra femman och tar sedan emot Boik i hemmareturen på lördag.

Vinnaren i det dubbelmötet möter sedan Helsingborg Östra IF i ett nytt dubbelmöte. Helsingborgslaget slutade på tiondeplats i den nordvästra ”fyran”.

Pelister träder också in i andra omgångens kvalspel till division fyra och möter segraren i första omgångens dubbelmöte mellan Ekets GoIF och VMA IK. Eket slutade trea i den nordvästra femman och VMA tvåa i den nordöstra.

Kval till division fem:
Skegrie BK möter division sex-laget Lindeborgs FF och som slutade strax under Skansen – som trea i den södra ”sexan”. Malmölaget inleder också hemma på lördag och där returen i Snarringe spelas lördagen därpå. Totalsegraren spelar i nästa års division fem.

BK Skansen möter Helsingborgslaget Gantofta IF och man inleder på Albäcksvallen på lördag. Retur lördagen därpå och totalsegraren till nästa års division fem.

Kval till division sex:
Här representerar Gylle AIF den lokala Trelleborgsfotbollen och Gylle har att möta Kvidinge IF i ett dubbelmöte och där första matchen spelas på Gylle stadion på lördag och där returen spelas lördagen därpå.