Blogg

Så är läget i den lokala kvalfotbollen

… men först en fråga lite utanför småklubbsvärlden och så får det bli ibland:

HAR DET INTE GÅTT INFLATION I ATT BYTA LAND?

Jag tänkte på det häromveckan, när Saman Ghoddos valde den iranska landslagsdräkten före den svenska och jag tycker det nu, när den duktiga svenska taekwondotjejen, Nikita Glasnovic, även hon från Malmö, väljer att tävla för Kroatien. Med boendet kvar i Sverige – precis som i fallet med Ghoddos.

Jag går heller inte på taekwondotjejen, Nikita Glasnovics Snyfthistoria på olika sportsidor och hon har tydligen helt glömt bort all svensk hjälp hon hittills fått på vägen till en i världstoppen som SVENSK taekwondoutövare.

Det har kostat i form av ledare, tränare och tider i hallar eller på fotbollsplaner och jag tycker det är både märkligt och bedrövligt, att man alltså bara väljer att vara svensk när det passar.

Man väljer alltså att ”vara svensk”, när det passar och så länge det passar och där bara dessa båda ju fått ta till sig en stor del av den unika folkrörelse som stavas ”Idrotts-Sverige” och på så sätt utbildats till just framgångsrika idrottsutövare.

Jag tycker också det motarbetar hela integrationsprocessen i samhället och där inte minst framgångsrika idrottsungdomar med invandrarbakgrund självklart – för mig i alla fall – borde passa på och bli till ambassadörer för inte minst andra idrottande invandrarbarn.

Zlatan är ju här ett strålande föredöme!

I Saman Ghoddos fall har han ju även att tänka på den ”ayatollah-diktatur” som ju härskar i Iran och är han nu kvalificerad som iransk landslagsman – ja, då kunde han kanske markerat mot diktaturen istället för att enbart se det som en ära att representera landet. Som svensk eller i alla fall uppväxt och boende i Sverige.

Jag vet inte i familjen Ghoddos’ fall men väldigt många svenska iranier har ju tidigare flytt från just den ”ayatollahdiktatur” som härskar och som härskat under ganska många år.

Till sist ändå ett par rader om den lokala småklubbsfotbollen och aktuellt kvalspel.

* Anderslövs Boik får fortsätta med division fem-spel efter 0-3 borta mot Fortuna FF.

* Skegrie BK får problem att hänga kvar i just division fem – efter smockan borta mot Lindeborg och något annat kan det väl inte handla om efter 1-5 mot ett division sex-lag?

* Jag vet; det är inte teoretiskt klart och returen ska spelas men …

… efter solklara 5-0 hemma mot Gantofta vågar jag redan innan returen basunera ut:

* BK Skansen är redan klart för spel i nästa års division fem och kan ju därför mycket väl ersätta Skegrie. Jag förmodar dock, att Skansen önskar spel i den sydvästra femman – med derbyn mot Anderslöv, Klagstorp och ÖT Smygehuk.

* Pelister – som går in i kvalet i helgen kan mycket väl sälla sig till kvartetten ovan – om man skulle misslyckas i kvalet mot Eket.

* Gylle AIF har 3-1 att gå på efter hemmamötet med Kvidinge och minst ett Gyllemål kan behövas i returen.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”