Blogg

Rättelse!

På Gylle stadion var vi väl ganska överens om att det var Gert-Arne Persson som gjorde Gylles första mål i premiärmatchen mot Skegrie men enligt domarrapporten till Skåneboll stod Joppe Nilsson noterad för målet.

Inte här men ibland kan bollen ju ha touchat någon annan och där domaren då kanske också noterar en målskytt som inte publiken, vi från pressen eller någon annan observerat och då kan det bli galet, om vi inte rättar oss efter Skånebolls målskyttar.

Det är ju också så att Skåneboll kontinuerligt uppdaterar skytteligan för varje serie och likadant där; har vi andra ”egna” målskyttar – ja, då stämmer inte vår skytteliga kontra Skånebolls.

Det var anledningen till att Joppe Nilsson fick bli målskytt i måndagens referat men där han nu är bortplockad i statistiken över premiäromgångens målgörare.

TA-sporten beklagar men det kommer inte att vara enda gången detta händer och om ingen reagerar och meddelar Skåneboll – ja, då kommer också fel målskytt att hänga med i en felaktig skytteliga säsongen ut.

Gert-Arne Persson meddelade själv om rättelsen och det tackar vi extra för.

I övrigt meddelas här, att småklubbsredaktionen drar till såväl Vellinge som till Anderslöv och Veberöd på lördag och det blir en halvlek vardera gällande matcherna Vellinge FF-MF Pelister och Anderslövs Boik-BFK Behar men hela matchen på Romelevallen och där IFK Trelleborg begår seriepremiär i division tre Södra Götaland via mötet med Veberöds AIF. Matcherna i Vellinge och Anderslöv börjar kl 13, medan avsparken i Veberöd är satt till kl 15. Söndagens bevakning upptar mötet Lilla Beddinge BK-Smedstorps IF på idylliska Thurevallen i Beddingestrand.

I den stora fotbollsvärlden kunde vi ju njuta av Barcelonas uppvisning i Paris – ju dock utan Zlatan och Portos överraskande storhet hemma mot Bayern München och ni som tittade på matcherna – ja, ni precis som jag upplevde väl en underbar fotbollsatmosfär på läktarna HELT UTAN BENGALER, SÅ KLART!

Det är i lilla Sverige och i några ytterligare lågt rankade fotbollsländer som de så kallade förstå-sig-på:arna bland supportrar tror att fotbollsatmosfär och läktarkultur är lika med vansinniga bengaleldar. Glädjer mig oerhört över att polisen nu drar åt svångremmen och tvingar MFF att ta in ett mindre åskådarantal i toppmatchen mot Hammarby OCH det kostar pengar, så klart och detta är ett sätt att få bland andra MFF – av allsvenska klubbar – att fatta ATT INGEN NORMAL FOTBOLLSFANTAST GÅR PÅ FOTBOLL MED RISK ATT ANDAS IN FARLIGA GASER EFTER BENGALELDAR ELLER ATT KANSKE INTE KOMMA BORT FRÅN LÄKTAREN VID EN ÖVERTÄNDNING.

Jubelidioterna som kallar sig supportrar tillsammans med bengaleld – nej, de ger jag inte mycket för och de bidrar ju också på olika sätt till att den klubb man tror sig  supporta förlorar pengar.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

/ Sigge Hansson