Blogg

Problemen sprider sig ...

När Skegrie skulle möta topplaget Skabersjö i Snarringe under lördagen – ja, då hade 16 spelare lämnat återbud och en av dem som offrade sig, var 42-årige, Henrik Malm och som därmed gjorde division fem-debut.

– Svårt att säga nej, när Christian (tränare Andersson) ringer och behöver en man på bänken, menar Henrik efteråt.

Lagledaren, Mats Theander, prisar, så klart, Henriks engagemang men är i stort väldigt besviken:

– Allt från sjuka till semester eller ”känner inte för det i dag” och det blir svårt att motivera ideellt ledarskap, när spelare sviker.

Att det alltså dessutom gällde match mot väldigt duktiga Skabersjö gjorde ju inte läget bättre för Skegries del men man stretade emot bra ändå.

0-1 efter 24 minuter och sedan tre ”snabba” mål inom nio minuter – efter 42, 45 och 51 minuter, där 0-4 kom på ett självmål och som, så klart,avgjorde matchen.

—-

Bättre gick det för Skansen som hemma vann något av ödesmatchen – inför fortsättningen – mot Croatia.

Tre riktiga ”måltjuvar” avgjorde, där Rickard Andersson och Christoffer Petersson spikade halvtidsresultatet till 2-0 och där Anton Möller fastställde slutresultatet med knappa kvarten kvar.

Därmed har Skansen också ordentligt häng på lagen ovanför och det kommer att bli en spännande höst i ”femman”.

—-

Klagstorp räckte inte till hemma mot starka Vellinge FF och det hjälpte inte att Asmir Rozajac såväl inledde som avslutade som målskytt i matchen.

Asmir gjorde 1-0 redan efter sex minuter och 2-4 på övertid. Däremellan alltså fyra Vellingemål och där 1-1 kom redan två minuter efter 1-0.

Det var Emil Nilsson – matchens ”lirare” – som kvitterade och som sedan även gjorde 1-2 och Emil delade VFF-målskyttet jämnt med Fredrik Ekholm.

Anderslöv stod över i omgången och ”tur var kanske det …”

Division 5 Sydvästra

Skegrie BK-Skabersjö IF 0-4 (0-3)

BK Skansen-NK Croatia 3-0 (2-0)

S: Rickard Andersson, Christoffer Petersson, Anton Möller

Klagstorps IF-Vellinge FF 2-4 (1-3)

k: Asmir Rozajac 2

—-

Många såg fram emot derbyt, Gislöv-Gylle under val-söndagen och även om det skiljer en hel del, gällande antal erövrade poäng och placering i tabellen – till Gislövs fördel, fanns det Gylleförhoppningar.

Nu grusades dessa ganska omgående och i första spelminuten gjorde nämligen Carl Odell 1-0! 

Efterhand kunde Gislöv enkelt vinna med klara 7-0!

Marcus Lundell gjorde 2-0 i den nionde minuten och blev efterhand tvåmålsskytt MEN Gislövs store segermålskytt denna gång blev den förre Gyllespelaren, Felix Harletun och Felix blev fyramålsskytt!

Det var andra matchen i årets seriespel som Felix Harletun gjorde fyra mål och tidigare var mot AC Kvarnby under serieupptakten i våras.

Det var också Felix Harletun som avslutade målskyttet mot Gylle och med nio minuter kvar slig Felix in en straff till slutresultatet 7-0.

Det blev tyvärr en ganska bökig match, där Gylle ”vann” kampen om gula kort med 4-3 och där två av dessa ledde till utvisning på Edvin Mousa, medan Hassan Al-Ameeri fick rött kort direkt.

I slutminuterna åkte även Gislövs Victor Larsson ut – också han efter två gula kort.

Division 6 Sydvästra A

Gislövs IF-Gylle AIF 7-0 (4-0)

GIF: Felix Harletun 4 (en straff), Marcus Lundell, Carl Odell

—-

Lilla Beddinge hade närmsta konkurrenten i tabelltoppen på sin lott under lördagen och det blev till en storseger för hemmalaget, Rörumt, borta på Österlen.

Hela 7-3 (3-1) slutade matchen och det stod 3-0, innan Lilla Beddinge kom med i målprotokollet. Då var det skyttekungen, Robert Nilsson som gjorde 3-1.

Närmare kom man inte och som mest ledde Rörum med 6-1. Tarik Mulic avslutade som tvåmålsskytt för Lilla Beddinge mot slutet.

Genom segern ligger Rörum nu endast poängen efter serieledande LBBK men de båda lagen har Baskemölla på behörigt avstånd som trea i tabellen och två lag går direkt till division sex.

Division 7 Sydöstra

Rörums SK-Lilla Beddinge BK 7-3 (3-1)

LB: Tarik Mulic 2, Robert Nilsson