Blogg

ÖT Smygehuk med fullt lag

  • Med tio spelare på plats i Nils Holgerssonhallen finns, så klart, chansen, att ÖT Smygehuk får ihop ett serielag efterhand men tränaren, Nerim Suman, är fortfarande skeptisk:

– Ja, det kommer att bli tufft men vi hade två återbud i dag – till de tio som var med, så vi får se.

Spelmässigt gick det ”så där” och även här tyckte Nerim Suman till:

– Jag tycker vi ska kunna prestera bättre!

Nu blev det två oavgjorda matcher som bäst och 1-1 mot Sankt Olof följdes av samma siffror mot Sjöbo 2. Däremellan en något försmädlig förlust mot Västra Ingelstad med 3-4.

Ett Västra Ingelstad som laddar om i division sju och där tidigare stopperstrategen, Anders Lundell, tagit över som tränare.

– Det ser bra ut och vi har varit fler än 20 på träningen hittills, informerar Anders.

Västra Ingelstad var också väldigt nära att gå till 16-delsfinal men det hade behövts en seger i avslutningen mot Sankt Olof. Att man lyckades hämta upp 1-3 till 3-3 räckte nu inte.

Under lördagen var Vellinge IF ett av lagen som inte bara gick till 16-delsfinal utan även till 8-delsfinal och frågan är, om inte VIF också varit det lag som imponerat allra mest så här långt?

Med flera nyförvärv – med rutin från division ett-spel med FC Höllviken – körde Vellinge fullständigt över motståndet.

I gruppspelet gjorde man 4-0 på Gärsnäs, 5-0 på Sjöbos juniorer och 5-1 på Skabersjö. Som om inte detta var nog, krossade man sedan Bosnien Hercegovina i 16-delen med 6-1. Med andra ord fyra raka segrar och 20-2 i målskillnad!

Under söndagseftermiddagen äntrade sedan FC Trelleborg 2 och Gislöv den fina konstgräsplanen i NH-hallen och båda lagen nådde fram till fina framgångar.

Gislöv hade att möta – i tur och ordning – Rörum, Lunnarp och Vittskövle. Då gällde spel i grupp nio och det gick så här:
– Rörum 4-0,
– Lunnarp 1-3
– Vittskövle 3-1

De sex poängen räckte till en plats i 16-delsfinalen för Gislövs del men där fick man möta tufft motstånd. Via Kulladal – som vinnare av grupp 10 och som kunde vinna med hela 9-0!

FC Trelleborg – som ställer upp med hela fyra lag i NH-Cupen – inledde med sitt ”andra” seniorlag.
Här gällde motståndet i tur och ordning: Skanör/Falsterbo, Husie och Kulladals förstalag och så här slutade de matcherna:
– Skanör/Falsterbo 5-0
– Husie 2-1
– Kulladal 1 2-3

Spelarna i Skanör/Falsterbo kämpade väl men det blev en tuff söndagseftermiddag för det unga SFIF-laget, där 0-5 mot FC Trelleborg följdes av 0-10 mot Kulladal och 0-4 mot Husie. Inga poäng och 0-19 alltså men så stor är skillnaden mellan divisionerna …

Resultaten gav FC Trelleborg andraplatsen – efter Kulladal och i 16-delsfinalen väntade senare Lunnarp.

FC Trelleborg vann där en ytterst jämn match och där Lunnarp till sist fick ge sig med 2-3. FCT är därmed klart för nästa helgs ”riktiga” slutspel och FCT 2 var – som sagt – det första av fyra FCT-lag!

Matchen mellan Kulladal och Gislöv var söndagens sista match och avspark var satt till kl 18.54 och då hade första matchen mellan Köpingebro och Sjöbo haft avspark kl 09.00 under söndagsmorgonen.

Det innebär ju gott och väl tio timmars matchande och matchen var den 28:e under söndagen och det är en imponerande organisation som arrangörsklubbarna; Janstorps AIF, Rydsgårds AIF, Skivarps GIF och Skurups AIF, bjuder på.

Mängder av medlemmar ställer upp under Nils Holgersson Cupen och jobbar på olika sätt. Inte minst den välfyllda kiosken kräver stor bemanning och där finns ”precis allt” att välja på. Minst lika många spelare som åskådare intar olika måltider via kiosken och de olika lagen – med sina supportrar – finns i hallen under cirka fem timmar.

Nu återstår endast spel för MF Pelister – på fredag och för de tre övriga lagen från FC Trelleborg; ytterligare ett seniorlag och två U19-lag – på lördag och sett till lag från Trelleborg i gruppspelet.

Det innebär också att hoppet står fortsatt till dessa lag, när det gäller ytterligare lokala platser i 8-delsfinaler nästa söndag och där FC Trelleborg tillhör lag som vunnit NHC flest gånger tidigare.

Trelleborgslaget har vunnit tre gånger – precis som Kvarnby. I fjor vann ett ungdomsbetonat TFF-lag Nils Holgersson Cupen.

Segerlaget vinner 10 000kr, tvåan 4 000kr och trean 2 000kr.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”