Blogg

Nytt målrekord när Gylle kraschlandade i Malmö

I förra omgången vann Behar i division sju med hela 15-4 mot Orient men under lördagseftermiddagen slogs det årsrekordet med råge MEN tyvärr drabbade det ett av ”våra” lokala lag.

  • Vi har fått 27 återbud inför matchen och vi har fått ihop precis elva spelare men av dessa finns några som inte spelat någonting alls tidigare i år, säger ledarduon i Gylle; Ingemar Olsson och Mathias Wendel i mun på varandra – minuterna innan avspark.

Det ska väl kanske ändå rättas något och ”27 återbud” ska väl egentligen vara ”27 negativa besked om spel” men det är ju illa nog.

Det ska sägas, att FC Bellevue stod för Gylle-motståndet på hemmaplan och som var en av konstgräsplanerna på Stadionområdet.

Utan en enda avbytare och alltså med flera ”ovana” Gyllespelare – nej, det kunde ”tyvärr” inte gå på annat sätt än att hemmalaget skulle vinna en storseger.

Matchen slutade hela 22-0 (7-0) och det är väl självklart, att man måste tycka synd om såväl ledare som spelare i Gylle AIF och det måste kännas hopplöst att tvingas stå där och bara se på.

Jackie Möller inledde som Gyllemålvakt men efter 3-0 fick Jackie ersätta en så pass skadad, Ibrahim Khalil, att denne inte längre kunde spela ute.

Med endast elva spelare på plats offrade sig därför Ibrahim Khalil och bytte därför med Jackie Möller i målet och där Jackie därför tog över tröja nummer tre och fortsatte som utespelare. Oavsett antalet insläppta mål gjorde faktiskt Ibrahim Khalil flera räddningar och några av räddningarna var också riktigt bra!

En av Gylles kämpar i matchen var Gert-Arne Persson – som blivit något av en småklubbslegendar på Söderslätt. Gert-Arne spelade väl som både bäst och mest i Klagstorp men har varit Gyllespelare nästan hela det senaste decenniet.

Åldern spelar ju ingen roll i småklubbsvärlden men om någon undrar?

Utan att kunna tro det – Gert-Arne tillhör kategorin 50+!

—-

Division 6 Sydvästra A

FC Bellevue-Gylle AIF 22-0 (7-0)