Blogg

Nya tider i ÖT Smygehuk

ÖT Smygehuk låg i division fyra så sent som för bara några månader sedan men spelar i division fem 2018. Ny tränare är Nerim Suman och det första han säger om den nya klubben är positivt:

– En mycket välorganiserad klubb men när det gäller själva fotbollen – då är det verkligen nya tider och inte som förr. Spelare byter hela tiden klubb och man vet inte riktigt vem som är tillgänglig, när väl träningen sätter igång.

Gott och väl en handfull duktiga spelare har lämnat men en och annan ny är på ingång och det jobbas febrilt i ledningen.

– Vi har helt klart problem med att fylla spelartruppen fullt ut men vi jobbar hela tiden på det och hoppas att det fylls på med ytterligare spelare efterhand och där några ska ge besked i veckan. Första träningspasset är den 16/1 och då vet vi lite mera, avrundar Nerim Suman.

Nerim Suman har bytt plats med Michael ”Åhus” Nilsson – som ersätter Nerim som assisterande IFK-tränare och där alltså Nerim har tagit över i ÖT Smygehuk som huvudtränare istället för Åhus.

ÖT Smygehuk FF trillade alltså ned i division fem efter flera fina säsonger i division fyra men det är ingen lätt ”femma” man hamnar i. Sett till lagen – en väldigt intressant serie, där ÖT har intressanta derbyn att se fram emot, enligt följande:

* Anderslövs Boik, Klagstorps IF, Skegrie BK samt nyuppflyttade BK Skansen.

Skegrie BK återvänder därmed till en Söderslättsserie – efter några år i ”Malmöfemman” och lagledaren, Per Mårtensson, ser fram emot nyordningen.

– Ja, det ska bli intressant och inte minst med alla derbymatcher som väntar.

Efter att tränarduon, Philip Beach och Tony Kvist, lämnat för FC Näset i division sex och efter att ha varit två väldigt populära tränare på Snarringe IP under några riktigt framgångsrika år och där man i ett spektakulärt kvalspel mot Lindeborgs FF räddade Skegrie – i sista minuten – kvar i ”femman”, väntar nu en ny tränarduo.

Huvudtränare blir Christian Andersson – en gång en duktig division två-spelare i IFK och till sin hjälp får Christian spelaren, Johan Revesz, som assisterande tränare. Såväl Per Mårtensson som Mats Theander fortsätter som lagledare.

– Vi har turen att ingen lämnar och nya blir Philip Marklund – som därmed kommer tillbaka samt Oliver Oliveros och båda har senast spelat med Bunkeflo FF, informerar Per Mårtensson.

Nya tränare gäller även i Anderslövs Boik och Klagstorps IF, även om det i Klagstorp handlar om att ”endast” ersätta Fredrik Johansson. Baki Krasniqi fortsätter därmed men får nu hjälp av Haris Rozajac och Bilal Fakhro. Haris återvänder därmed från ÖT Smygehuk och kommer även att fortsätta som spelare i Klagstorp. När det gäller Fredrik Johanssons vidare engagemang i Klagstorps IF, säger Fredrik själv så här:

– Jag ska inte längre ha någon roll kring laget men jag kommer att fortsätta med styrelsearbetet.

Med Haris Rozajac från ÖT till Klagstorp följer Ernand Crnojevic och Walid Al Masoudi.

I Anderslövs Boik tar Mattias ”Knappen” Hansson över huvudtränarskapet efter Martin Nordbladh och Knappen får Mehmet Bajgora till sin hjälp.

Det är en entusiastisk Knappen som tar över tränarskapet och i dottern Moa har han en hjälpreda, när det gäller kontakten i sociala medier och Moa är även en duktig fotograf.

– Linus Borglin, vår unge målvakt, kommer även att ha materialansvar och bistå med hjälp även på annat sätt.

Första träningen äger rum under tisdagen, den 9/1 och sedan rullar det på, enligt Knappen:

– Vi kommer att vara med i Nils Holgersson Cupen i Skurup och i vecka sex inleder vi träningsmatchandet och då kommer FC Trelleborg hit till Anderslöv.

Det femte divisionfem-laget i Trelleborgs kommun är alltså nyuppflyttade BK Skansen och där ändrar man inte på det vinnande konceptet – med Anders Båth-Nilsson som huvudtränare. Ny assisterande tränare blir dock Magnus Trulsson och dessutom finns Jörgen Vigren som ytterligare en ledare att tillgå.

– Vi har fått Joel Gustavsson, från ÖT Smygehuk och Timmie Persson, från FC Trelleborg, meddelar ordföranden, Magnus Persson.

I division sex har vi kvar Gislövs IF från i fjor, medan Gylle AIF är nyuppflyttad från ”sjuan”. I Gislöv frodas optimismen och tränaren, Nicklas Matsson – som därmed ”kör vidare” som huvudtränare – hoppas på en topplats.

– Nu får jag dock Filip Zahn som assisterande och det gäller även Kasper Jönsson – som därmed tar steget tillbaka som spelare. Magnus Magnusson fortsätter som lagledare.

Ingen spelare har lämnat Gislöv, medan Nicklas Kan räkna in fyra nyförvärv och där han hoppas extra på det ena:

– Ja, det är Mathias Roos som sagt att han på allvar ska börja lira 2018.

I Gylle fortsätter också Ingemar Olsson som huvudtränare. På minussidan dock fjorårets skyttekung, Adel Mekic, som nu väljer att prova i division fyra med MF Pelister.

– Vi får tillbaka bröderna Ismet och Fatmir Guta och med från Behar följer även Enes Kahrimanovic. Lucian Popilean återvänder dessutom från Klagstorp, informerar Mathias Wendel och som själv fortsätter som lagledare.

Slutligen; läget i division sju och även där finns en nykomling – eller rättare ett lag som gör comeback och det är Athletic Club.

Annars gäller BFK Behar och Lilla Beddinge BK men där Lilla Beddibge fortsatt får bege sig långt, långt österut för spel i den sydöstra ”sjuan”. Som längst innebär det en resa ända till Degeberga och det är onekligen i längsta laget, när det gäller en bortamatch i division sju.

Efter att Stefan Nicklasson tvingades hoppa av som huvudtränare i LBBK – på grund av personliga skäl – tar nu Stefans ”assistent”; Erik Ahlgren, över som huvudansvarig.

På spelarfronten är det lugnt på Thurevallen och det enda att notera är att Anton Hultqvist tillkommer och att han inte tillhörde någon klubb under 2017.

I Behar är det inte riktigt klart vem som ska ha tränaransvaret och som sagt; bröderna Ismet och Fatmir Guta har återvänt till Gylle och med dit hänger Enes Kahrimanovic.

Sammanfattningen blir denna:

* ÖT Smygehuk FF
Division 5 Sydvästra
Huvudtränare: Nerim Suman
Nya spelare (kom redan under hösten): Benjamin Mehinagic, Semin Ujkanovic, Vahid Bektasevic, MF Pelister
Spelare som lämnat: Vasko Mitrovic, IFK, Emir Rozajac, FC Trelleborg, Haris Rozajac, Ernad Crnojevic, Walid Al Masoudi, Klagstorps IF, André Andersson, Carl Odell, Gislövs IF, Filip Josifovski, MF Pelister, Joel Gustavsson, BK Skansen, Simon Greko, Vellinge IF

* Anderslövs Boik
Division 5 Sydvästra
Huvudtränare: Mattias Hansson
Assisterande tränare: Mehmet Bajgora
Nya spelare: Ola Isaksson, FC Trelleborg, Haval Mohamad, Gylle AIF, Fredrik Ekberg och Bastian Kindh, klubblösa
Spelare som lämnat: Adnan Rastoder, BFK Behar, Martin Hultman, slutat

* Klagstorps IF
Division 5 Sydvästra
Tränare: Baki Krasniqi, Haris Rozajac och Bilal Fakhro
Nya spelare: Haris Rozajac, Ernand Crnojevic och Walid Al Masoudi, ÖT Smygehuk
Spelare som lämnat: Lucian Popilean, Gylle AIF

* Skegrie BK
Division 5 Sydvästra
Huvudtränare: Christian Andersson
Assisterande tränare: Johan Revesz
Lagledare: Per Mårtensson och Mats Theander
Nya spelare: Philip Marklund och Oliver Oliveros, Bunkeflo FF
Spelare som lämnat: Ingen

* BK Skansen
Division 5 Sydvästra
Huvudtränare: Anders Båth-Nilsson
Assisterande tränare: Magnus Trulsson och Jörgen Vigren
Nya spelare: Joel Gustavsson, ÖT Smygehuk, Timmie Persson, FC Trelleborg
Spelare som lämnat: Ingen

* Gislövs IF
Division 6 Sydvästra A
Huvudtränare: Nicklas Mattsson
Assisterande tränare: Filip Zahn
Hjälptränare: Kasper Jönsson
Lagledare: Magnus Magnusson
Nya spelare: André Andersson, Carl Odell, ÖT Smygehuk, Viktor Nilsson, TFF, Mathias Roos, comeback
Spelare som lämnat: Ingen

* Gylle AIF
Division 6 Sydvästra A
Huvudtränare: Ingemar Olsson
Lagledare: Mathias Wendel
Nya spelare: Ismet Guta, Fatmir Guta, Enes Kahrimanovic, BFK Behar, Lucian Popilean, Klagstorps IF, Kawan Essa, FC Trelleborg, Mustafa Saad, TFF, Hassan Elachkar, klubblös
Spelare som lämnat: Adel Mekic, MF Pelister, Haval Mohamad, Anderslövs Boik, Hampus Golstrand, Nosaby IF

* Lilla Beddinge BK
Division 7 Sydöstra
Huvudtränare: Erik Ahlgren
Nya spelare: Anton Hultqvist, klubblös
Spelare som lämnat: Ingen

* BFK Behar
Division 7 Sydvästra
Huvudtränare: Inte klart
Nya spelare: Adnan Rastoder, Anderslövs Boik, Sadri Ademi, klubblös
Spelare som lämnat: Ismet Guta, Fatmir Guta, Enes Kahrimanovic, Gylle AIF, Mehmet Bajgora, Anderslövs Boik, Adnan Bajric, Hardeberga BK

* Athletic Club
Division 7 Sydvästra
Huvudtränare: Safet Zejnullahu och Arben Mazari
Nya spelare: Ingen
Spelare som lämnat: Ingen

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”