Blogg

Nya oroligheter i Klagstorp

För två månader sedan var några Klagstorpsspelare inblandade i ett bråk under Blentarpscupen och som kvalificerat slutspelslag blev man uteslutet och Blentarps BK rapporterade också händelsen till Skåneboll. Det märkliga då var, att Klagstorpsspelarna var åskådare till matchen mellan ÖT Smygehuk och Hammenhög och där några spelare då gav sig in på planen och ”ställde till det”.

Under lördagen var Klagstorpsspelare på nytt inblandade i otrevligheter och då gällde en träningsmatch i Trelleborg. Det var en match mot Pelister och matchen spelades på Vannhögs konstgräsplan och även spelare i Pelister var inblandade i bråket.

– När matchen skulle börja hade ingen domare kommit och då blev det bestämt, att en Klagstorpsspelare skulle döma och det började bra och där vi ledde i pausen med 2-0. Efter pausen gjorde vi även 3-0 men en kvart in i andra halvlek blev det något bråk eller tjafs mellan spelare i båda lagen och när vi ledare förstod, att stämningen blev sämre och sämre på planen, tog vi ett beslut och matchen bröts.

Så säger Pelistertränaren, Mohammed Fahkro och när TA-sporten får tag i Bert Linde – som tar emot domarbeställningar, säger han så här:

– Jag måste kontrollera i mina papper och jag är inte felfri men matchen Pelister-Klagstorp är ingen jag kan minnas och jag måste återkomma.

Under tiden Bert Linde går igenom inkomna domarbeställningar, får TA-sporten tag i Lars Persson, ordförande i Klagstorp och Lars säger så här:

– Fredrik (Johansson) var upptagen och därför var det Baki (Krasniqi) och Per-Olof (Magnusson) som var ledare och vad jag har hört blev det lite bråk efter en timmes spel men väl ändå inget riktigt allvarligt, innan matchen bröts. Och lite tjafs på planen händer väl inte bara oss och nu utan det har väl alltid varit lite småbråk hit och dit och det var det även, när jag spelade.

TA-sporten har under hela söndagen sökt de närvarande Klagstorpsledarna för en kommentar men har inte lyckats nå någon av dessa.

Eftersom nämnde spelare – som alltså hoppade in som domare – just nu håller på att utbilda sig till domare, enligt Bert Linde, har denne också möjligheten att rapportera till Skåneboll.

– Men det tror jag, så klart, inte han väljer att göra – som Klagstorpsspelare, säger Bert Linde.

Bert ringde senare tillbaka och så vitt han kunde bedöma, har det aldrig beställts en domare till den aktuella matchen!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”