Blogg

Nils Holgersson Cup

Under lördagen inleddes årets upplaga av mastodontturneringen, Nils Holgersson Cup, i Skurup och redan första gruppspelsdagen nåddes framgångar för lag från Trelleborg.

FC Trelleborg lyckades allra bäst och finns med i nästa söndags slutspel!

– Vi har väl en ganska tunn trupp än så länge men vi plockar efterhand upp ungdomar från de egna leden och jag tycker ju om att jobba med unga spelare, så det passar bra.

Så säger nye tränaren i FCT, Peter Nilsson, inför avgörandet i går i den fina Skurupshallen – som förresten till allt annat bra precis har fått en ny, fin konstgräsplan. Då gällde mötet med Tomelilla IF och alltså om en plats i nästa söndags slutspel.

Segern med 2-0 var inte solklar men två fina mål avgjorde – av först Philip Nilsson och sedan Cristoffer Nordgard och hade inte FCT-målvakten, Simon Egermayer, storspelat och varit väldigt god vän med sin ribba och sina stolpar – nja, då är det inte alls säkert att FCT gått vidare.

I gruppspelet presenterades också Peter Nilssons assisterande tränare och det är Martin Laneryd som nu återvänder till Trelleborgsfotbollen. Martin var för några år sedan assisterande till först Christian Lind och sedan Tommy Johnsson i FCT. Därefter följde han med Christian Lind och assisterade honom i Hyllie IK.

– De senaste två åren har jag ju spelat med Västra Ingelstad men knäna håller inte längre och därför passar detta jättebra och jag fick frågan för bara någon vecka sedan och jag tackade ja nästan direkt, säger Martin Laneryd i en av pauserna under lördagen.

Martin berättar också, att han och familjen bor i Oxie men att flyttlasset går till Trelleborg om några veckor.

Till slutspelet gick FC Trelleborg inte bara genom segern över Rydsgård utan först gällde gruppspelet och där slutade man tvåa – efter en inledande förlust mot gruppsegrarna i Bosnien Hercegovina med 0-1.

Andra matchen slutade 5-2 mot Blentarp och avslutningen – och som då räddade slutspelsmöjligheten – innebar 2-0 mot Spjutstorp.

Anderslövs Boik inledde med 2-1 mot AC Kvarnby och hade inte ACK-målvakten storspelat – ja, då kunde matchen ha slutat så där 7-1 eller 8-1 till Boik.

Andra matchen förlorades till arrangörsklubben, Rydsgårds AIF, med 1-2 men stabila 4-1 i avslutningen mot Sövestads IF garanterade en match om en plats i slutspelet.

Matchen gick mot IFK Ystad och 4-2 till Ystad innebär dock, att Anderslövs Boik INTE finns med i slutspelet.

– Det ser väldigt bra ut!

Så säger Christer Nilsson, assisterande Boik-tränare, innan första matchen och efter första matchen och ju segern över AC Kvarnby, säger huvudtränaren, Martin Nordbladh, så här:

– Det ser intressant ut och vi är ett 25-tal på träningen och nu har Tobias Mattsson också bestämt sig för att stanna.

Christian Nilsson förtydligar så här, gällande just Tobias Mattsson:

– Han ska dock iväg och jobba i Italien under några månader, så han kommer att missa en del.

Enligt ordföranden, Niklas Olsson, är förutsättningarna lite tvärtom i Gylle AIF och även om flera spelare är på väg in som nya och att flera har innebandyn att tänka på i inomhustider, så går säkert Gylle en tuff säsong till mötes.

Problemen gjorde, att Gylle aldrig kom till spel i Nils Holgersson Cup men där ett tredje lag från arrangerande Rydsgårds AIF räddade situationen som ersättare till Gylle i grupp ett.

Under söndagen träder såväl TFF – med två lag – som Skegrie och Klagstorp2 in i handlingen och där det stora Trelleborgsintresset knyts till grupp sex. Där spelar TFF1, Skegrie BK, Klagstorp2 och Sjöbo 1.

Parallellt spelar TFF2 i grupp fem och då tillsammans med Kulladal, Charlo och Svedala.

Det ska dock sägas, att de båda TFF-lagen är hämtade ur föreningens U19-trupp.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”