Blogg

Nils Holgersson Cup

Efter Blentarpscupen följer nu Nils Holgersson Cup i Skurup och det är en cup som bara blir större och större. I år deltar 56 herrlag och 40 damlag och tillsammans spelar lagen i 24 grupper om ju fyra lag i varje.

Hercupen inleds under lördagen, den 21/1 och gruppspelet fortsätter sedan under söndagen samt fredag-lördag kommande helg. Herrarna avslutar sedan med slutspel under hela söndagen, den 29/1.

Damerna tar vid med sitt gruppspel torsdagen den 2/2 och det fortsätter under fredagen och lördagen, medan damernas slutspel avgörs söndagen den 5/2.

Det är Rydsgårds AIF och Skivarps GIF som ensamma arrangerar herrcupen, medan dessa båda föreningar tar hjälp av såväl Skurups AIF som Janstorps AIF, när det gäller damcupen.

Med så många lag har Nils Holgersson Cup blivit till en liten guldgruva för de arrangerande föreningarna men det ligger också väldigt mycket ideellt arbete bakom.

Bara anmälningsavgiften på 1.300:-kr ger ju dock en fast grund att stå på och med 96 lag drar man ju här in nära 125.000:-kr och den normala storpubliken bidrar ytterligare. Inträdet är 50:-kr för vuxen och att cupen dessutom erbjuder det största och fräschaste fikautbudet man kan hitta på denna typ av cuparrangemang – ja, det fyller rättvist på klubbkassorna ytterligare.

Med tanke på intäkterna känns det också relevant, att det utdelas ganska rejält med prispengar i NHC och till herrarna går 10.000:-kr till segrande lag, 5.000:-kr till tvåan och 2.000:-kr till trean.

Damernas prispengar är motsvarande 5.000:-kr, 2.500:-kr och 1.500:-kr.

TFF kommer med två U19-lag och vidare finns följande Trelleborgslag på herrsidan på plats i Skurup:

IFK Trelleborg, FC Trelleborg, två lag, ÖT Smygehuk FF, Skegrie BK, Klagstorps IF, Anderslövs Boik, Gislövs IF, Gylle AIF och BFK Behar. Därmed gör också Behar glädjande comeback i tävlingssammanhang.

Gylle AIF inleder hela herrcupen via mötet med Köpingebro IF redan kl 9.00 den 21/1 och i grupp ett finns även Tomelilla IF och Gärsnäs AIS med.

På damsidan finns följande Trelleborgslag med och det är väl lite olyckligt att IFK och Gislövs IF här hamnar i samma grupp – i grupp ett. ÖT Smygehuk och TFF kompletterar med vardera ett lag.

Om nu Gylle var med i öppningsmatchen på herrsidan är det Gislövs damer som inleder och man gör det mot Svenstorps IF, torsdagen den 4/2, kl 18.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”