Blogg

Mardrömmar är till för att besegras!

Pelister finns ju kvar i det lokala kvalspelet MEN det gör ju även Sverige, när det gäller VM-kvalet och därför går vi i dag en bra bit utanför småklubbsvärlden. Och så får det bli ibland.

Vi kunde fått Grekland, Irland, Danmark eller Italien och vi fick alltså ett av världens absolut bästa landslag – sett över alla tider!

Italien är också ett av de absolut svåraste landslagen att möta – och då sett till effektiviteten framåt och bombsäkerheten bakåt.

”Gli Azzuri” – att nästan likna vid ”Di blåe” men där väl MFF är himmelsblått, medan Gli Azzuri syftar på Medelhavets blå färg – kan mycket väl vinna sammanlagt med 1-0 mot Sverige – efter 0-0 på Friends Arena och 1-0 på Roms Olympiastadion.

Att Sverige dessutom får börja hemma och därmed avsluta borta är nog dessutom ytterligare ett minus i sig och det talas om, att det lag som avslutar hemma i ett dubbelmöte vinner nio av tio gånger.

Jag gick in på italienska medier och genomgående skrivs eller sägs det så här om Italiens ”öde” att få ”Svezia” på sin lott:

”De förtjänar respekt men vi kommer att gå till VM!”

Samtidigt – sett till alla svårigheter Italien lockar fram – för att vara kvalificerade för ett VM-spel ska det ju inte räcka med att enbart kunna besegra lågt rankade länder och i så fall har ju knappast Sverige något i ett kommande VM att hämta.

Nej, visa vägen mot ett intressant sommar-VM genom att besegra Italien!

Danmark får möta Irland, Kroatien möter Grekland, medan Schweiz möter Nordirland och jag är inte så säker på, att vare sig Danmark, Kroatien eller Schweiz är SÅ mycket enklare att möta. Det känns alltså inte självklart, att Sverige ”enkelt” skulle besegra ens ett av denna trio lag.

Med andra ord; lika bra att ta tjuren vid hornen och besegra mardrömmen!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen è som allra störst!”