Blogg

Målkavalkad i femman

I helgen var såväl Klagstorp som Anderslöv i farten – av de lokala division fem-lagen och alla som var på plats fick se inte mindre än sammanlagt 15 mål!

I Anderslöv blev det en fyramålsskytt som förstörde för Boik – som ledde i halvtid med 3-1 mot serieledarna från Genarp.

Ibland svänger det REJÄLT i småklubbsmatcherna och det var precis vad som hände i Anderslöv under lördagen.

Efter att Genarp tagit ledningen med 1-0 redan efter sju minuter, kom Boik tillbaka med besked innan pausen och det började tio minuter efter 0-1. Då var det Sebastian Lindahl som hittade rätt och som därmed kvitterade till 1-1.

1-1 såg ut att stå sig första halvleken ut men så blixtrade Boik:s specielle målskytt, Tristan Madsen, till och i ett huj hade Tristan gjort såväl 2-1 som 3-1. Detta hände i den 36:e och 38:e minuten.

Andra halvlek hade inte hunnit gå mer än nio minuter, innan Genarp fick en straff och på den gjorde Liridon Rrustemaj 3-2.

Målet var inledningen på en mäktig målkavalkad av denne Liridon Rrustemaj och redan två minuter efter straffen var det dags igen och därmed 3-3. Samme målskytt noterades även för 3-4 och 4-5 och där emellan gjorde Andreas Lundahl 4-4.

Segern innebär förstärkt serieledning för Genarp, medan förlusten gör det i närmast hopplöst för Boik att nå upp till en kvalplats.

Från matchen kan vidare nämnas, att Tobias Mattsson gjorde comeback efter flera månaders jobb på Sicilien.

Även i Klagstorp skedde en rejäl vändning och då var det hemmalaget som gick ifrån 0-2 till 3-2.

I Klagstorp inleddes målskyttet precis i mitten av första halvlek och då var det Dalby som gjorde 0-1 på straff. Straffen var helt korrekt dömd efter en klar fällning.

0-1 stod sig en bit in i andra halvlek och då följde 0-2. Det var en kamp mellan Dalbys Axel Rosberg och hemmamålvakten, Alan Solimman och där Solimmans försök att slå undan bollen inte lyckades bättre än att bollen studsade på Rosberg och in i mål. Då hade endast fem minuter gått efter pausen.

Inom loppet av sju minuter, 62:e – 69:e, kunde sedan Bilal Fakhro, Adnan Begovic samt Lucian Popilean vända, så att Klagstorp kom i ledning med 3-2. Värt att notera; Lucian Popilean, tåfjuttade in bollen i bortre hörnet till 2-2!

Med kvarten kvar kvitterade Dalby till 3-3 – som ju blev slutresultatet och det som sedan hände – nja, det är inte värt att skriva om. Dock; Klagstorp fick avsluta med två utvisade spelare och denna gång var det Asmir Rozajac och Baskim Krasniqi som rättvist åkte ut.

Från division fem kan vidare nämnas, att Skegrie BK inleder höstspelet med match borta mot IFK Klagshamn under måndagskvällen och då gäller den sydvästra femman.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

Division 5 Södra
Anderslöv-Genarp 4-5 (3-1)
A: Tristan Madsen 2, Sebastian Lindahl, Andreas Lundahl
Klagstorp-Dalby 3-3 (0-1)
K: Bilal Fakhro, Adnan Begovic, Lucian Popilean