Blogg

Kvalspel på gott och ont

Kval till division fyra, första omgången, returmatch:
Fortuna FF-Anderslövs Boik 3-0 (1-0)

Precis som många av oss på plats förstod, när det gällde tisdagens match lagen emellan i Anderslöv – ja, då blev Fortuna alltför svårt på hemmaplan.

0-0 i Anderslöv var ju inget dåligt Boik-resultat i sig och ett bortamål på Rydebäcks IP skulle ju kräva minst två Fortunamål – för att gå vidare till andra kvalomgången.

Nu blev det inte alls så och Fortuna vann alltså med 3-0 och även om Fortunas ledningsmål till 1-0 efter 25 minuter, så klart, var viktigt för matchutgången, blev utvisningen på Boiks rutinerade stopper, Tobias Mattsson, två minuter före pausen kanske direkt avgörande.

Med en man mer kunde Fortuna också göra 2-0 25 minuter in i andra halvlek och på tilläggstid fastställdes resultatet till 3-0.

Förutom utvisningen på Tobias Mattsson blev nog även Tristan Madsens skada avgörande, gällande Boiks kvalöde och som säker målskytt saknades Tristan såväl i Anderslöv som i Rydebäck.

I och med resultatet har Anderslöv att fortsätta i nästa års division fem, medan Fortuna får fortsätta i kvalspelets andra omgång, där division fyra-lagen kommer med.

Kval till division fem, första matchen:
Lindeborgs FF-Skegrie BK 5-1 (2-0)

Skegrie och bortamatcher i höst – nej, det är ett omaka par och senast i Arlöv blev det ett bedrövlig matchslut med 17 erhållna gula kort och tre röda. I slutomgångens hemmamatch mot Limhamn därefter fixades ändå en kvalplats och lotten gav Lindeborgs FF.

Lindeborg, från division sex, borde väl ändå inte ställa till några större problem men ett olyckligt självmål – redan efter 14 minuter, så var den kvalmatchen förlorad.

Tyvärr blev det nog så och den tuffa matchöppningen för Skegrie blev motsatt till rena tändvätskan för hemmalaget.

2-0 föll efter en halvtimme och blev till ett halvtidsresultat och mer skulle följa. 3-0, 4-1 och alltså hela 5-1 inför returen hemma på Snarringe IP på lördag.

Jonathan Roths reduceringsmål till 3-1 kunde ha blivit till ett riktigt viktigt bortamål men Lindeborgs avslutande två mål kullkastar nästan helt den fördelen.

Kval till division fem, första matchen:
BK Skansen-Gantofta IF 5-0 (4-0)

Vilken matchöppning och vilken målskytt!

Det gäller Skansens öppning i stort och Anton Möller speciellt – som målskytt.

Efter en minut stod det 1-0, efter 17 stod det 2-0 och innan halvtimmen var spelad stod det 3-0. Samtliga mål så långt gjordes av Anton Möller!

Gantofta kom med supporterbuss och supportrarna var väldigt nära jubel vid åtminstone två tillfällen innan pausen. Första gången träffade bollen Skansenmålvakten Simon Johanssons högra stolprot med stor kraft.

Då var Simon helt ställd och hade bollen gått innanför stolpen hade det då stått 1-1. Nästa stora Gantoftachans gällde en frispark vid ställningen 2-0 och frisparken dömde domaren, Mace Belokozovski, rakt framför Skansenmålet och metern utanför straffområdet.

Gantoftas Carl Bubicic satsade fullt ut och fick iväg ett riktigt kanonskott. Bollen gick över Skansenmuren men Simon Johansson gjorde en makalös reflexräddning och då fortsatt 2-0.

Två minuter före pausen avgjordes matchen definitivt och då sköt Gustav Lindquist en lurig frispark direkt i mål och 4-0 till Skansen.

Om nu Gustav Lindquist avgjorde matchen via målet till 4-0, så avgjordes säkert Skansens kvalavancemang till nästa års division fem, när skyttekungen, Christoffer Petersson gjorde 5-0 under inledningen av andra halvlek.

Inte bara fem gjorda hemmamål utan i än högre grad Simon Johanssons ”nolla” i målet – det gör Skansen i princip redan nu till en sammanlagd kvalvinnare.

Kval till division sex, första matchen:
Gylle AIF-Kvidinge IF 3-1 (1-1)

Normalt är ju 3-1 en ganska stabil seger men inte i kvalsammanhang – om det som i Gylles fall handlar om en inledande hemmaseger.

Då gäller ju ”dubbla mål på bortaplan” och därför räcker också 2-0 för Kvidinge hemma i returen.

Det började annars bra för Gylle och Tobias Gothreds nickmål efter 33 minuter gav ju 1-0. Fem minuter senare kom dock det målet som kan stjälpa Gylle i returen och när alltså Kvidinge kvitterade till 1-1.

Lite drygt halvtimmen fram blev Tobias Gothred tvåmålsskytt och då förvaltade han en straffspark på bästa sätt och 2-1.

Oavsett Tobias Gothreds båda mål – skyttekungen Adel Mekics mål till 3-1 och med kvarten kvar – det är det målet som kan föra Gylle till division fem!


Kvalspelet fortsätter

Så här fortsätter småklubbarnas kvalspel och då tar vi med några lag – utanför Trelleborgs kommun – med en eller annan lokal anknytning.

Kvalet till division fem och sex går vidare med returmatch, medan kvalet till division fyra går in i andra omgången och där bottenlagen från division fyra gör sitt intåg. Det handlar därför här om ett första möte lagen emellan:

Kval till division fyra, andra omgången, första matchen:
Ekets GoIF-MF Pelister
Bjärnums GOIF-BK Höllviken
Vellinge IF-Snogeröds IF
Janstorps AIF-Hanaskogs IS

Kval till division fem, andra matchen:
Skegrie BK-Lindeborgs FF – ställningen är 1-5 vid avspark
Gantofta IF-BK Skansen – ställningen är 0-5 vid avspark
Skurups AIF-Edenryds SK – ställningen är 3-4 vid avspark

Kval till division sex, andra matchen:
Kvidinge IF-Gylle AIF – ställningen är 1-3 vid avspark

Samtliga kvalmatcher spelas lördagen den 14/11 med avspark kl 14.