Blogg

Kurt Moberg - en legendarisk fotbollsledare - har gått ur tiden

En tyst minut innan matchen Anderslövs Boik-NK Croatia gjorde, att väldigt många på plats mindes Kurt Mobergs gärning som långvarig Boik-ledare och som sträckt sig över många generationer fotbollsspelare i Anderslöv.

Kurt Moberg gick bort under lördagen, blev 81 år och var Boik trogen ända in i det sista. De sista åren har man plågats av att se Kurt plågas av sjukdom, när han inför varje hemmamatch har assisterats av i första hand dottern, Caroline och där han absolut ville följa och supporta sitt Boik så länge han bara orkade.

Kurt Moberg var med om Anderslövs Boiks storhetstid i slutet av 1960-talet och början av 70-talet och då som lagledare åt Boik – som bäst i division tre.

När dröm-eran var över fortsatte Kurt Moberg troget som Boik-lagledare och under väldigt många år var Kurt Moberg=Anderslövs Boik.

Jämsides med ledarskapet i Boik hann Kurt Moberg med att vara med i ledningen av TA-Cupen inomhus under massor av år. Till sist ville Kurt själv dra sig tillbaka och han lämnade ett stort tomrum efter sig.

För oss som haft turen att ha stått Kurt Moberg nära i hans ledarskap – vi är många och vi saknar Kurt med stor respekt.

Kurt Moberg personifierar själv på allra bästa sätt Småklubbsbloggens ledord:

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”