Blogg

"Knappen" inne i ledarrollen

När Nils Holgersson Cupen fortsatte med gruppspelet under lördagen, då var Anderslövs Boik enda laget från Trelleborgs kommun.

Nye Boik-tränaren, Mattias ”Knappen” Hansson, kom med ett ganska B-betonat lag men på frågan, om han själv var sugen på att hoppa med i spelet – då var han säker:

– Nej, faktiskt inte och nu är man inne i detta.

2-0 mot Hammenhög och 1-1 mot Harlösa – som tränas av förre Gislövstränaren, Nicklas Nilsson, räckte för avancemang till 16-delsfinalen senare under eftermiddagen och därför spelade 0-3 mot Rydsgård i gruppspelsavslutningen ingen roll.

I 16-delen väntade segraren i lördagsförmiddagens andra gruppspel och då gällde Tomelilla.

Tomelilla hade att möta Ystads IF, AC Kvarnby och Rosengårds FF, där YIF numera tränas av Anders Palmér. ”Palle” har – precis som ”TFF-vännen”, Benny Mårtensson, bosatt sig i Ystad ”på gamla da’r” och så här berättade Palle – med glimten i ögat:

– Vi bor bara några hus från varandra och träffas en del. Benny är ju 60 år men är med och tränar med oss ibland. Han har dock liten förståelse, när grabbarna tycker att en 18-åring ska få spela istället för honom.

Matchen mellan Tomelilla och Anderslöv slutade med seger för Tomelilla med klara 6-1 och i lördagens andra 16-delsfinal vann hemmalaget Rydsgård över Rosengård men bakom 4-3 låg där en förlängning. Därmed sällar sig de båda segerlagen till nästa helgs slutspelslag och där då åttondelsfinalerna inleder.

Från fredagens 16-delsfinaler är Veberöd och IFK Malmö klara för vidare slutspel.

Under söndagen fortsätter gruppspelet och det är bara att hoppas på ett lag från ÖT Smygehuk då och det har ju talats om problem att få ihop lag i Smygehamn.

ÖT kamperar ihop med Sankt Olof, Västra Ingelstad och Sjöbo 2 och då gäller grupp åtta. Den gruppen avgörs främst under förmiddagen och under eftermiddagen inträder FC Trelleborg och Gislöv i herrarnas cupspel.

FCT är tillsammans med Skanör/Falsterbo, Kulladal och Husie, medan Gislöv har att möta Lunnarp, Vittskövle och Rörum.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”