Blogg

Klagstorp tog en viktig seger - besegrade serieledarna

Redan från början förstod man, att hemmaspelarna skulle sälja sig dyrt, när serieledarna i Skabersjö kom på besök till Klagstorps IP och varenda hemmaspelare ville vara först på bollen i varje närkamp.

När dessutom målvakten, Alan Solimman, storspelade de gånger Skabersjö ändå kom till avslut – ja, man förstod att det skulle bli en tuff kamp de båda lagen emellan.

Endast fyra minuter in i matchen tog Klagstorp ledningen och målet kom efter aningen panik i Skabersjös försvar. ”Till sist” pangade Asmir Rozajac in bollen från nära håll rakt upp i nättaket till 1-0.

Efter målet blev matchen till ett ställningskrig under resten av halvleken men med endast halvminuten kvar fick Skabersjö en frispark – cirka 25 meter från mål och ur högerposition.

Frisparken, slagen av den förre IFK-spelaren; Ola John Jönsson, höll riktigt hög klass och bollen placerades i bortre krysset, där den gick stolpe in till 1-1.

Sex minuter efter pausen tog Klagstorp en ny ledning och målskytt då var Bilal Fakhro. Två minuter senare avgjordes nog matchen och då blev Asmir Rozajac tvåmålsskytt – via 3-1.

Med tolv minuter kvar närmade sig Skabersjö målmässigt och 3-2 gjordes av Robin Eriksson.

Jätteviktiga, tre poäng till Klagstorp och som ger aningen andrum i bottenstriden. Förlusten innebär för Skabersjö, att Srbija tar över serieledningen och sammantaget ger matchen i Klagstorp nu Limhamn och Vellinge FF en större chans i toppstriden.

—-

Anderslöv lever farligt

När Anderslöv mötte Croatia på bortaplan – på Kroksbäcks IP i Malmö – innan sommaruppehållet, då hade Croatia ETT ordnat anfall och på det gjorde man 1-0 och vann matchen.

När Croatia kom till Anderslövs IP under söndagen hade man endast segern mot Boik i början av maj samt segern mot Skansen två veckor senare i bagagen – poängmässigt men det skulle bli poäng mot Boik igen.

Efter sex minuter fick Croatia en straffspark och på den gjordes 0-1 och det resultatet stod sig en halvtimme fram. Boik hade svårt att komma till ordentliga avslut men då och alltså med tio minuter kvar till pausen kunde Andreas Lundahl kvittera till 1-1.

1-1 stod sig och Croatia inledde andra halvlek som man inledde matchen och skapade också en och annan riktigt het målchans. 

Unge Linus Borglin i Boik-målet stod för flera fina och direkt avgörande räddningar och blev också utsedd till ”matchens hemmaspelare”.

Det tog tid innan hemmaspelarna kunde sätta tryck på Croatia och när man väl började få ett etablerat anfallsspel att fungera – ja, då kullkastades de direkta chanserna till ett segermål.

Andreas Ohlsson tillhör dem som skapar målchanser och som också normalt sett är en säker Boik-målskytt och Andreas var också en av dem bidrog till att Boik började få tryck på Croatia med så där 20 minuter kvar.

Vad händer väl då?

Jo, efter en tuff duell får Andreas ett gult kort och väl inte så mycket att säga om det.

Duktige domaren, Bukar Fetiu från Oxie, kallade till sig Andreas Ohlsson – som ju domare ibland gör och så klart har rätt till vid en utdelad varning MEN Andreas provocerade domaren genom att vägra lyda honom. Helt rätt får han då ett nytt gult kort och därmed ju ett rött och jag är säker på, att man på Boik-bänken då också såg just rött!

Oavsett en man mindre var det mot slutet Boik som kom fram i flera fina anfall. Sebastian Lindahl var väl den som kom närmast ett avgörande och han hade flera fina skott mot slutet.

Men 1-1 alltså och ett fortsatt prekärt läge för Anderslöv i tabellbotten.

—-

Division 5 Sydvästra

Klagstorps IF-Skabersjö IF 3-2 (1-1)

K: Asmir Rozajac 2, Bilal Fakhro

Anderslövs Boik-NK Croatia 1-1 (1-1)

A: Andreas Lundahl