Blogg

Jumbon Skansen tog poäng mot topplag

Skansenspelarna var nog till och med värda tre poäng i hemmamatchen mot Vellinge FF och när Joppe Nilsson gjorde 2-1 med endast åtta minuter kvar – ja, då trodde nog de flesta på Albäcksvallen att poängen var i hamn.

Som bottenlag har man dock ofta uppförsbacke och med endast fyra minuter kvar kunde Vellinges Jonathan Averfalk nicka in kvitteringen och fastställa slutresultatet till 2-2.

Ändå bra kämpat av hela Skansenlaget och till saken hör ett psykologiskt ledningsmål för gästerna till 0-1 minuten innan halvtid.

Kvitteringen till 1-1 tio minuter in i andra halvlek gav nytt mod och det var ett självmål som gav nya förhoppningar.

Hade Vellinge vunnit hade man gått upp i ensam serieledning och det är inte på långa vägar ”kört” för Skansens del och upp till Croatia och Anderslöv – båda på kvalplatserna – skiljer endast fyra poäng.

På lördag väntar en ny viktig match för Skansen och då möter man Klagstorp i ett säkerligen spännande derby på bortaplan.

Anderslöv nämndes och det går absolut inte att känna igen Boik av i år. Man inledd hyfsat bra men borta mot – i och för sig topplaget – Srbija kom femte förlusten och då med hela 0-5 (0-3).

Nu ligger man i Boik också fortsatt alltså på en av kvalplatserna och även här väntar nu ett spännande och garanterat tufft derby – hemma mot Skegrie.

Ett Skegrie som var värt mer än den poäng man nu fick hemma mot Klagstorp och sett bara till första halvlek – ja, då borde nog också Skegrie haft ledningen med så där 3-1 eller 4-1. Under långa stunder då var det spel mot ett mål men där Skegrie ändå brast i avslutningarna. Hans Håkansson saknades framåt i Skegrie och med honom i laget hade chansen till hemmamål ökat väsentligt.

Att Klagstorp borde haft ett mål och redan innan pausen ändå – ja, då tänker nog alla på plats på den dubbelchans gästerna fick i slutet av halvleken. Hur Skegriemålvakten; Hampus Ingvarsson, hann med att då reflexrädda på mållinjen inte bara en gång utan två gånger inom loppet av bara någon tiondels sekund – ja, det var två helt ofattbara räddningar av mycket hög klass.

Nu gick det som oftast, när ett lag har ett kraftigt spelövertag – motståndarna kommer igen och nu ledde Klagstorps nytändning efter pausvilan till ett tidigt mål i andra halvlek.

Det var Ali El-Dawi som gjorde 0-1 bara minuter efter pausen och med målet i ryggen verkade också Klagstorp ro hem samtliga tre poäng. Dock; rutinerade Johan Revesz ville annat och med knappa kvarten kvar bröt han Skegries förbannelse genom att fastställa slutresultatet till 1-1.

Skegries förbannelse har annars att göra med de två senaste matcherna och där 0-10 borta mot Skabersjö ju följdes av 1-5 i Vellinge – mot VFF där.

Nu gäller alltså ett nytt tufft derby – borta mot Anderslöv och poängen som där står på spel – ja, skulle ett segerlag utkristalliseras, då lyfter det laget förmodligen ett par snäpp undan det förhatliga kvalstrecket nedåt.

Division 5 Sydvästra

BK Skansen-Vellinge FF 2-2 (0-1)

S: Självmål, Joppe Nilsson

Skegrie BK-Klagstorps IF 1-1 (0-0)

S: Johan Revesz, K: Ali El-Dawi

KSF Srbija-Anderslövs Boik 5-0 (3-0)

—-

I division sju råkade ju Lilla Beddinge redan i fredags ut för årets första serieförlust, när man förlorade borta i Baskemölla med 2-3.

Därför gällde division sju nu enbart Behars match borta mot Heleneholm och vilket målkalas det blev!

Efter ledning för Behar i halvtid med 2-1 slutade matchen 5-5.

Ett självmål banade vägen till 0-1 och då hade 20 minuter gått. Heleneholm kom ikapp men fem minuter före pausen gjorde Adnan Besic 1-2.

Tre minuter in i andra halvlek fick Nawar Mousa i Behar rött kort och med en man mer kunde hemmalaget både komma ikapp och förbi till 3-2.

Behars Blerim Nuhiji kvitterade till 3-3 med 20 minuter kvar och när sedan – först Blerim igen och sedan Adnan Besic också igen – gjorde 3-4 och 3-5 med endast sju minuter kvar, då trodde väl alla på en seger för trelleborgarna. Men icke utan Heleneholm hann med att göra såväl 4-5 och 5-5.

Division 7 Sydvästra

Heleneholms SK-BFK Behar 5-5 (1-2)

B: Adnan Besic 2, Blerim Nuhiji 2, självmål

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst”