Blogg

I Klagstorp lär man sig aldrig ...

* Fotboll, division fem
Torna Hällestads IF-Klagstorps IF 2-3 (2-2)

Oavsett resultat; varför handlar det mest om gula och röda kort nästan varenda gång Klagstorp spelar?

I Torna Hällestad ”vann” Klagstorp matchen om gula kort och man fick ihop mer än en handfull och den matchen slutade ”tyvärr” 7-3 till Klagstorp. Två gula kort ledde fram till två utvisningar och rött kort delades därför ut till bröderna, Ali och Ramyar Sheshaee och där Ramyar blev personligen utvisad, eftersom han stod bredvid planen och skrek på domaren, när han fick rött kort, medan Alis röda kort innebar en bestraffning för hela Klagstorp och som därmed tvingades fortsätta med endast tio spelare på planen.

Extra anmärkningsvärt är, så klart, att Ramyar Sheshaee själv är fotbollsdomare …

Sett till spelet, så tog hemmalaget ledningen med 1-0 redan efter sex minuters spel men där sedan Klagstorp såväl kvitterade som gick fram till 1-2 och målen kom efter 21 och 25 minuter. Perparim Vejseli och Dardan Kastrati heter Klagstorps målskyttar så långt.

Innan pausen kunde dock hemmalaget kvittera och via nicken till 2-2 blev också Torna Hällestads Niklas Mårtensson matchens ende tvåmålsskytt.

Endast några minuter efter pausen och ungefär lika lång tid före de båda utvisningarna kunde Asmir Rozajac avgöra till Klagstorps fördel, när han gjorde 2-3.

* Fotboll, division sex
Gislövs IF-Svedala IF 2-2 (1-1)
Matchen mellan Gislöv och Svedala genomfördes i ett ganska högt tempo och där ett par riktigt vackra mål stack ut.

Martin Malmgren inledde med att slå en frispark direkt i mål från 50-talet meter och Jonas Fredriksson i Svedalamålet blev helt ställd.

Då hade gått elva minuter och sex minuter fram fick Svedala en frispark och bollen slogs ganska hårt mot Gislövsmålet i markhöjd och mitt i klungan framför målet satte Svedalas Andreas Hjalmarsson foten till bollen och denna for som en projektil förbi en chanslös Fredrik Lindborg i hemmamålet.

1-1 stod sig halvleken ut men två minuter efter pausen kunde Marcus Lundell på nytt ge Gislöv ledningen och Marcus gjorde målet till 2-1 från nära håll.

Därefter handlade det mest om ett ställningskrig lagen emellan och där en och annan halvchans skapades på båda hållen. En spelare som hela tiden krävde bevakning var Svedalas Jonas Schön och han var nära att komma igenom hemmaförsvaret flera gånger.

När det nu inte lyckades fullt ut för Jonas Schön att springa igenom – ja, då provade han med ett skott ganska långt utifrån och från högerkanten kunde han konstatera, att bollen borrade sig in i Fredrik Lindborgs högra kryss till 2-2.

Då återstod tio minuter och det vackra målet innebar också att slutresultatet kunde skrivas till 2-2.

* Fotboll, division sex
Klågerups GIF-BK Skansen 1-3 (1-0)

Skansenspelarna fick nog en långt tuffare match, jämfört med vad man trodde på vägen till Klågerup och även om Svedala tidigare lyckades spela oavgjort mot Skansen, är Klågerup det lag som bjudit på klart starkast motstånd.

Hemmalaget tog ju också ledningen och det målet kom redan efter tio minuter och det kändes som om inte Skansenspelarna riktigt var med i matchen. En kvart efter målet var en hemmaspelare helt fri men träffade då ribban istället för nätmaskorna och ytterligare lite närmare pausen räddade Lukas Jönsson i Skansenmålet storstilat vid ett nytt friläge.

Det skulle en skyttekung till för att Skansen skulle komma ikapp målmässigt och Christoffer Petersson gjorde sitt 18:e seriemål så här långt in på säsongen, när han helt fri enkelt slog in bollen till 1-1.

Skansen gjorde sedan ytterligare två mål och båda regisserades av Anton Möller, där 1-2 säkerligen kommer att tillhöra de vackraste målen av ett Trelleborgslag under säsongen 2017.
Anton började med bollen vid mittlinjen och sedan zick-zackade han genom hela Klågerupsförsvaret, inklusive målvakten, innan han la bollen tillrätta i nätmaskorna.
Det avslutande målet nickade Anton Möller in bollen från nära håll.

* Fotboll, division sju:
Tygelsjö BK-BFK Behar 5-3 (1-1)

Ett tidigt hemmamål gav direkt uppförsbacke för Behar, när man för första gången gästade Tygelsjö – i fotbollssammanhang.

Daniell Pajovic kvitterade dock till 1-1 fem minuter senare och det resultatet stod sig första halvleken ut.

Det var en match som gick i vågor och innan kvarten var spelad av andra halvlek – ja, då hade Tygelsjö kopplat ett nytt grepp och gått fram till ledning med 3-1.

Beharspelarna gav sig dock inte så lätt och via mål av Adnan Bajric och Daniell Pajovic igen – stod det plötsligt lika igen och 3-3!

Andreas Karlsson heter spelaren som dock till sist saboterade planerna på eventuella Behar-poäng och med mindre än fem minuter kvar avgjorde han som tvåmålsskytt och därför vann också Tygelsjö med 5-3.

* Fotboll, division sju
Kiviks AIF-Lilla Beddinge BK 4-2 (1-1)

Lilla Beddinge är inte långt efter egentligen något lag i serien – rent spel- och resultatmässigt och ingen kunde tro, att det skilde 15 poäng lagen emellan, när serieledande Kivik tog emot.

Att Beddingelaget hängde med så bra, när man dessutom åkte på första baklängesmålet redan efter fyra minuter, det imponerar!

Innan pausen kvitterade Björn Ahlstrand och bara minuter in i andra halvlek kunde sedan skyttekungen, Robert Nilsson, ge Lilla Beddinge ledningen i matchen.

1-2 stod det sedan ända till fem minuter återstod men då fick hemmalaget luft under vingarna och i ett huj var det slut och då stod det – 4-2 i domarprotokollet!

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”