Blogg

Helt nytt koncept i BK Höllviken

TA-sporten har ju redan noterat, att FC Höllviken går i graven och därmed försvinner också elittänket i Höllviken. Man kan tycka vad man vill MEN i alla fall division ett var nog minst ett nummer för stort för en förening som traditionellt tillhört småklubbsvärlden.

Nu återstår också just småklubbsdelen i det storslagna Höllvikenprojektet och då i form av BK Höllviken och nytänket verkar i allra högsta grad lovande och där väl klubben också lite hittar tillbaka till rötterna och där Höllvikens GIF var namnet som bar fram fotbollstraditionen i samhället.

– Det känns väldigt inspirerande och intressant och vi ser fram emot fortsättningen!

Så säger Martin Silvhed – som visserligen bor i Trelleborg men som i grunden är från Höllviken och där har han också bott i 22 av sina 24 år och som tillsammans med Tim Jörvall kommer att agera spelande tränare i BK Höllviken framöver.

– Vi inledde redan förra veckan och vi har även fått några tänkbara namn, när det gäller lagledare. När det gäller spelare, ser vi klubbens U19-spelare som ett komplement och där de inte är så många, att de själv kan bilda ett lag, förklarar Martin Silvhed.

Tim Jörvall är 34 år och Martin Silvhed tio år yngre och båda har tidigare figurerat i Trelleborgsfotbollen. Martin i TFF:s tipselitsatsning och med spel i U21-laget och med träning i seniortruppen samt en vända i ÖT Smygehuk. Tim fanns med i IFK:s division tre-satsning för ett par år sedan men då satte hans jobb stopp för den satsningen och därefter har både Tim Jörvall och Martin Silvhed kamperat ihop i BK Höllviken och division fyra.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”