Blogg

Gislöv hämtade upp 0-2 och tog därmed en viktig poäng

Jacob Sjödal gav Näset en tidig ledning och när Adam Nässel sedan gjorde 2-0 tio minuter in i andra halvleken – ja, då såg det tufft ut för Gislöv, gällande poäng med hem från Höllviken.

Men när Carl Odell reducerade till 2-1 en kvart senare, så ingav det ett Gislövshopp och målet gav också ytterligare värdefull energi.

Till sist skulle också slitet ge resultat och med endast fyra minuter kvar, kunde Felix Harletun rädda en poäng via målet till 2-2.

En jämn match i stort men onödigt bökig och av hela nio utdelade varningar, fick Näsetspelare flest eller fem.

Gylle tog emot AC Kvarnby och det var ett helt annat Gyllelaget, jämfört med senast mot Bellevue och där ”katastrofresultatet” 22-0 till Malmölaget kablades ut.

Först och främst kom Gylle nu med 16 spelare och ett ordinarie lag och man inledde också med att göra 1-0 redan efter tio minuter.

Målskytt var Fatmir Guta men en kvart fram hade gästerna vänt till 1-2.

Gylle fortsatte dock att spelmässigt göra matchen jämn ända in i slutet, även om Kvarnby kunde avgöra med två mål under slutkvarten och därför ju 1-4 till sist.

Division 6 Sydvästra A

FC Näset-Gislövs IF 2-2 (2-0)

G: Carl Odell, Felix Harletun

Gylle AIF-AC Kvarnby 1-4 (1-2)

G: Fatmir Guta

—-

Lilla Beddinge tog emot Baskemölla under söndagen och det var tredje mötet i år lagen emellan och det är ju tre möten som gäller i serien – med endast sju lag.

Senast på Thurevallen vann Lilla Beddinge med 6-3 men returen borta på Österlen vann ”Baske” med 3-2.

Nu blev det klara 7-3 till Lilla Beddinge men Rörums 5-1 mot Onslunda gör läget i serietoppen som ju tidigare och Lilla Beddinge har därför fortsatt fyra poäng ned till kollegorna från Österlen.

I pausen stod det 3-2 och extra kul, att Jacob Olsson är tillbaka i LBBK och tillbaka i måltagen. Jacob har jobbat på annan ort emellanåt och rest en del men nu är han alltså hemma igen och tillbaka i fotbollen hemmavid.

Jacob blev matchens tremålsskytt och i övrigt kompletterade Jens Klinteberg, Emir Mulic, Christofer Bassini och Albin Granelli som segermålskyttar. Albin avslutade dessutom hela målskyttet på Thurevallen, när han nickade in 7-3 på en hörna i den 90:e minuten.

Division 7 Sydöstra

Lilla Beddinge BK-Baskemölla IF 7-3 (3-2)

LB: Jacob Olsson 3, Jens Klinteberg, Emir Mulic, Christofer Bassini, Albin Granelli

—-

I ”femman” – där det mesta går snett för de lokala lagen – finns 0-8 för Skansen mot Limhamn och 2-3 för Skegrie mot Croatia att minnas från fredagens spel.

Förhoppningarna om ”lokala poäng” överhuvudtaget i denna spelomgång fanns inför söndagens enda match MEN …

… Anderslöv hade då den svåra uppgiften att möta topplaget Skabersjö borta. Klagstorp stod över, så hoppet stod enbart till Boik.

Men nej, ingenting vill sig för de lokala lagen säsongen 2018 utan tvärtom; man har snart allmänt att skämmas över resultaten!

I fredags förloradeSkansen med hela 0-8 mot topplaget Limhamn och tyvärr blev det en repris, när alltså Boik nu mötte ett annat topplag!

Jo, det blev alltså hela 8-0 även här  och det började med 1-0 redan i matchminut – ett!

Då gjorde skyttekungen, Simon Ingheden 1-0 och innan Simon var färdig med målskyttet – då stod han noterad som fyramålsskytt. Målen gör att Simon Ingheden nu är uppe i hela 28 mål och leder skytteligan överlägset.

Anderslöv saknade avstängde, Andreas Ohlsson och duktige Patrik Assarsson men var i övrigt ordinarie och det är bara att konstatera att Boik är fast förankrad i den direkta bottenstriden.

Division 5 Sydvästra

Skabersjö IF-Anderslövs Boik 8-0 (2-0)