Blogg

Framgångar nästan på bred front

Nu är det egentligen endast de lokala division fyra-klubbarna som bryter mönstret och sett i stort – annars – till helgens resultat – ja, då var det en ganska poänggivande omgång i stort.

FC Trelleborg spelar först senare i veckan och då möter man Pelister i ett intressant derby på Ymorvallen. Samma gäller ÖT Smygehuk och som samtidigt på torsdag kväll möter Kosova.

Ett lag som verkligen bröt SITT EGET mönster denna helg var BK Skansen. Laget har gått fram som en ångvält men i Malmö mot Srbija tog poängkapen på raken slut och Srbija vann med 2-1.

Annars gick det så här och då handlar det om division fem – sju:

Fotboll, division fem
Anderslövs Boik-Dalby GIF 2-1 (1-1)

Inför matchen låg Boik poängen efter Dalby men i och med segern ligger ju Boik istället två före och har visserligen sju poäng upp till Skabersjö på kvalplatsen uppåt. Seger i veckans avrundning borta mot Bara och med i första hand Andreas Ohlsson snart tillbaka efter en efterhängsen skada – då finns fortfarande chansen för Boik att sikta på kvalspel när hösten kommer.

Mot Dalby var Tristan Madsen tillbaka – efter skadan han ådrog sig i Klagstorp och med Tristan kom också Boik-målen.

Tristan Madsen gjorde tidigt 1-0 – som dock ganska snart kvitterades av Dalby och 1-1 stod det i halvtid.

Med knappa kvarten kvar kunde sedan Tristan Madsen avgöra till 2-1 och han beskriver själv målet så här:

– Det var ett inkast, där Teddi (Nicolo) skarvar bollen till mig och där jag nickar in den mellan målvakten och stolpen, tror jag.

Dalbymålvakten – som alltså fick släppa in två mål – var samme Johan Börjesson som är ny handbollstränare i Stavstens Vänner.

Fotboll, division fem
Skurups AIF-Klagstorps IF 1-1

Derbyt i Skurup slutade alltså 1-1 och det var en handpåläggning med straff som följd som räddade hemmalagets poäng.

– Vi borde helt klart ha vunnit. Det var vi värda, menar Klagstorps mittfältskung, Liridon Dakaj, efter matchen.

Dessförinnan hade Klagstorp tagit ledningen genom ”Pepe” Vejseli och där Asmir Rozajac assisterade.

Klagstorp fick avsluta matchen med en man mindre och det var Bashkim Krasniqi som fick två gula kort.

Det innebär att båda bröderna Krasniqi får se avslutningsmatchen – innan sommaruppehållet – hemma mot Skabersjö som åskådare. Baki Krasniqis enda gula kort i Skurup gör, att även han är avstängd,

Samtidigt är bröderna Ali och Ramyar Sheshaee tillbaka och matchen mot Skabersjö spelas på torsdag.

Fotboll, division fem
Husie IF-Skegrie BK 1-1 (0-0)

Det blev en jämn match på Husiegårds mysiga idrottsplats och där båda lagen skapade målchanser. Hemmalaget var, så klart, ute efter revansch och i våras vände Skegrie på Snarringe IP – från 1-2 till seger med 3-2 i slutminuterna.

I första halvlek kom Skegrie närmast och Patrik Ljungqvist gjorde till och med mål men som ytterst tveksamt blev avblåst för offside.

Lagen hade ungefär lika stort bollinnehav och matchen kunde sluta lite hur som helst, kändes det.

Med kvarten kvar kunde dock Skegrie ta ledningen men då på ett självmål och sedan blev det åter igen ett dramatiskt slut.

Med sex minuter kvar blåste domaren straff för Husie och rutinerade Ken Hansson gjorde inget misstag utan gjorde duktige Skegriemålvakten, Safet Zejnullahu, chanslös och därmed alltså 1-1.

– Det var nog säsongens billigaste straff och där ju Husiespelaren faller som ”Bambi på hal is”, menar Skegrietränaren, Philip Beach.

Fotboll, division sex
Gislövs IF-Seveds FK 11-0 (6-0)

När Gislöv mötte Seved blev det i princip spel mot ett mål och det var mot gästernas och Gislöv vann alltså till sist med hela 11-0!

Marcus Lundell och Victor Larsson gjorde vars ett hattrick och närmast i övrigt var Casper Marcher och som gjorde två mål.

Att Seved låg två poäng före Gislöv inför matchen låter otroligt och segern gör att Gislöv plötsligt har häng på Oxie och därmed på sista kvalplatsen uppåt.

Därför blir det ju också en extra spännande avslutning, inför sommaruppehållet, när Oxie – Gislöv avgörs på torsdag.

Fotboll, division sex
KSF Srbija-BK Skansen 2-1 (1-1)

Redan i Klågerup i förra omgången, där Skansen till sist visserligen vann med 3-1, märkte man att det gått aningen med grus i Skansenmaskineriet och nu kom också första förlusten för det segertippade Albäckslaget.

Det var Srbija som vann i Malmö med 2-1 och där Srbija tog ledningen på en straffspark, med endast två minuter kvar av första halvlek.

Ett, så klart, väldigt viktigt och psykologiskt väl tajmat mål och med 1-0 i bagaget inför andra halvlek var det ju klar fördel Srbija.

Med sekunder kvar till pausen kunde dock Gustav Lindquist smeka in en frispark direkt i mål och därför ju psykologiskt viktiga 1-1 för Skansen istället.

Matchen såg ut att sluta oavgjort men med kvarten kvar fick matchen en tvåmålsskytt och det var därför Jonathan Nwabunwanne Reuben som kunde fastställa slutresultatet 2-1.

Skansen avslutar med hemmamatch mot Holmeja på torsdag, innan sommaruppehållet tar vid.

Fotboll, division sju
BFK Behar-Orient FC 7-4 (2-4)

Behar stod för en mäktig vändning hemma mot Orient och gjorde alltså 5-0 i andra halvlek.

Segern innebär också ett gynnsamt läge för Behar inför höstens seriespel och inför det ligger Trelleborgsklubben nu på en kvalplats.

Fatmir Guta gjorde ett hattrick i matchen och Daniell Pajovic visade på fortsatt stabil form och blev åter igen målskytt.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”