Blogg

FC Trelleborg knep bronset

När Nils Holgersson Cupen avgjordes under söndagen fanns FC Trelleborg med nästan ända in i guldstriden.

Längre än till bronset räckte dock inte kämpatakterna och fotbollskunnandet och segern gick till Kulladal.

För att ta söndagens slutspel från början – ja, då inleddes det med ett spännande Trelleborgsderby och där FCT och Pelister möttes i en av åttondelsfinalerna. FCT vann med 3-2.

Inför slutspelet fanns just FC Trelleborg bland lagen som imponerat i gruppspelet och hit hörde i första hand även IFK Malmö, Kulladals FF, Vellinge IF, Janstorps AIF, och Skabersjö IF.

Av dessa åkte stjärnspäckade Janstorp snöpligt ut mot Staffanstorp United och Vellinge IF samma väg mot Sankt Olof och då i åttondelsfinalen.

I kvartsfinalerna vann sedan FC Trelleborg över Vellinge FF med 3-1, Kulladal över Staffanstorp med 5-0, IFK Malmö över Sankt Olof med 5-0 och Skabersjö över Rydsgård med 3-0.

Semifinalerna blev till två riktiga rysare och först vann Skabersjö över FC Trelleborg med 6-5 efter straffsparkstävling och sedan vann Kulladal över IFK Malmö med 3-2 efter förlängning.

Ingen final alltså men väl en match om tredjepriset – för FC Trelleborg och där blev det till en ny, spännande match och bronset kunde till sist alltså bärgas – men först efter förlängning mot IFK Malmö. FC Trelleborgs segersiffror skrevs där till 3-2.

Finalen mellan Kulladal och Skabersjö blev sedan aldrig till någon riktig match och division tre-laget från Malmö var alldeles för bra. Kulladal vann till sist med hela 8-2.

Därmed var också en hellyckad upplaga av populära Nils Holgersson Cupen till ända MEN då gäller enbart för herrarnas del. Torsdag, fredag, lördag och söndag fortsätter cupspelet och då tävlar 36 damlag om pokalen.

Från Trelleborg möter IFK, TFF, Gislöv och ÖT Smygehuk upp och alla fyra lagen inleder spelet i olika grupper.

Gislöv inleder gruppspelet redan under torsdagen och man möter då LB 07, BK Höllviken och Vellinge IF.

TFF och ÖT Smygehuk spelar i fredagens gruppspel, medan IFK-tjejerna hoppar med i gruppspelet först under lördagen.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”