Blogg

Ett hellyckat kvalspel

Det blev bingo! för de lokala lagen, när kvalspelet till division fem och sex avgjordes.

Kval till division fem, returmatch:
Skegrie BK-Lindeborgs FF 4-0 (0-0)
* Sammanlagt 5-5 men där Skegrie blir vinnare efter mål på bortaplan och det gör också, att Skegrie fortsätter i division fem!

Skegrie BK stod för en mäktig vändning – efter snöpliga 1-5 i första matchen på bortaplan – och kunde vinna med nödvändiga 4-0 i Snarringe. Detta efter 0-0 i pausen!

– Det var spel mot ett mål och Hans Håkansson gjorde två mål på solklara straffar och där den andra innebar avgörandet till 4-0 med fem-sex minuter kvar.

Det var, så klart, en jublande glad Skegrietränare i Philip Beach efter segern och som i och med det lyckade kvalslutet också själv slutar som tränare.

Övriga segermålskyttar för Skegrie var Robert Melander och Johan Revesz.

Kval till division fem, returmatch:
Gantofta IF-BK Skansen 3-1 (0-0)

* Sammanlagt 6-3 till Skansen – som därmed spelar i division fem 2018!

Skansen hade fullständig kontroll över händelserna uppe i Gantofta och efter att skyttekungen, Christoffer Petersson, gjort 0-1 under inledningen av andra halvlek, tilläts hemmalaget vända till seger med 3-1 efter två sena mål.

Kval till division sex, returmatch:
Kvidinge IF-Gylle AIF 5-3 (2-1)

Gylle spelar i nästa års division sex efter sammanlagt 6-6 men där Gylle gjorde flest mål på bortaplan.

Gylle hade 3-1 att gå på från hemmamötet och därför spelade det ingen roll, att Kvidinge vann på sin hemmaplan med 5-3. Flest mål på bortaplan avgör ju!

De tre nödvändiga målen, när nu hemmalaget alltså gjorde handen full, gjordes av Adel Mekic 2 och Vinkar Khoshawi Essa Essa.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”