Blogg

En premiär som lovar gott!

Seriepremiären lovar i princip väldigt gott inför fortsättningen och ser vi till division fem-sju – ja, då var det väl egentligen bara Gislövs IF som gjorde oss alla aningen besvikna.

1-4 mot en nykomling från division sju ser ju inte alltför bra ut men vi får väl lita på vad nye tränaren, Nicklas Mattsson hade att säga efter matchen och det går att läsa längre ned.

Skegrie imponerade via vinsten hemma mot Husie, Anderslöv vann den svåra bortamatchen i Dalby – om än ytterst knappt och Klagstorp behövde endast en halvlek för att säkra segern hamma mot Skurup. Och då – under första halvleken – ja, då spelade också Klagstorp riktigt bra emellanåt. Två delikatessmål, signerade Haris Rozajac förgyllde tillställningen fram till pausen.
Längst ned ingav Gylle de många fansen hopp, när man inledde med 3-1 hemma på stadion mot Esperöds SK. Undrar om inte detta var just Esperöds allra första seriematch någonsin på hela Söderslätt?
Även Lilla Beddinge tog poäng och 0-0 borta mot Glemmingebro kan vara en bra start att gå vidare ifrån.

Så här gick det i stort:

* Fotboll, division fem
Klagstorps IF-Skurups AIF 4-1 (4-0)

Klagstorp missade kvalet till division fyra i fjor men man tar nya tag i år och inledningen kunde inte ha gått bättre. Man mötte Skurup i något av ett derby och det var full fart från början – och det räckte.
Haris Rozajac inledde med två praktmål, där bollen till 1-0 gick längs marken men där 2-0 var en praktpärla från så där 25-talet meter. Bollen satt i målvaktens vänstra kryss och gjorde denne helt chanslös.
Innan pausen punkterade Luftim Vejseli och Rami Shaeshaee matchen med vars ett mål och därför stod det 4-0 i pausen.
Efter pausen verkade hemmaspelarna nöjda och Skurup hade då mest av spelet. Gästerna lyckades också få in ett reduceringsmål mot slutet – också det på ett vackert långskott.

* Fotboll, division fem
Dalby IF-Anderslövs Boik 1-2 (0-0)

– Hade jag gjort mål precis innan halvtid, när jag hade chansen – ja, då hade vi nog punkterat matchen där.
– Så sa Boik:s specielle skyttekung, Andreas Ohlsson, som åskådare under matchen Klagstorp-Skurup i går och tydligen skapade Andreas själv tre-fyra riktigt heta målchanser.
På en av dessa gjorde han 1-1 och då återstod endast dryga kvarten av matchen. På övertid kunde sedan Sebastian Lindahl avgöra till Anderslövs fördel och därför alltså seger i premiären och i comebacken med 2-1.

* Fotboll, division fem
Skegrie BK-Husie IF 3-2 (1-0)

Hans Håkansson fastställde halvtidsresultatet till 1-0 redan efter fyra minuters spel och då skarvade han elegant in bollen i mål.
Ett par minuter in i andra halvlek kvitterade Husie och inte nog med det – med endast nio minuter kvar gjorde man även 1-2. Många trodde nog att det målet kanske också skulle bli till ett segermål men så blev det inte alls.
Inhopparen, Johan Revesz, kvitterade nämligen till 2-2 i den 89:e minuten och på övertid kunde sedan Sonny Johnsson göra 3-2 och då på en finurligt slagen frispark direkt i mål.

* Fotboll, division sex
BK Skansen-KSF Srbija 4-1 (2-1)

Med en hel kvintett nya spelare från division fyra tippas BK Skansen av många som en given seriesegrare och sett till premiären mot Srbija – och som också allmänt tippats som topplag – ja, då talar inget emot Skansens favoritskap.
Redan efter åtta minuter gjorde Andreas Lindquist 1-0 och kvarten fram kom 2-0 genom Christoffer Petersson och även om Srbija reducerade till 2-1 innan pausen såg det stabilt ut.
Efter pausen tog Skansenspelarna tag i taktpinnen igen och redan tre minuter in i andra halvlek kom 3-1 och åter igen var det Christoffer Petersson som var målskytt.
Fredrik Halili avslutade segermålskyttet fram till 4-1 och då återstod en kvart att spela. Under denna kvarten hann Srbija bränna en straff och där bollen träffade ena stolpen med kraft.

* Fotboll, division sex
Seveds FK-Gislövs IF 4-1 (3-1)

– 4-1 speglar väl inte matchen precis och jag tycker vi hade lite otur med ett och annat domslut, menar nye Gislövstränaren, Nicklas Matsson, efter matchen på Heleneholms konstgräsmatta mot nykomlingen Seveds FK och han lägger till:
– Jag tror många lag kommer att få problem med Seved på bortaplan.
Anton Jönsson gjorde alltså Gislövs tröstmål och då var ställningen 3-0. Filip Zahn assisterade Anton till målet.

* Fotboll, division sju
Gylle AIF-Esperöds SK 3-1 (1-1)

Nyförvärvet – senast i IFK – Adel Mekic stod för ett hattrick, när han debuterade i Gylledressen i Gylles återvändo ned i division sju.
Målen kom efter 16, 51 och 58 minuter och gästernas mål kom minuten före pausen och då blev alltså ställningen 1-1.
Gylles lycka var Adel Mekics målskytte och duktige målvakten Anton Rönnle och även om det alltså blev 3-1, så hade gästerna väl så mycket av spelet och skapade väl så många målchanser.

* Fotboll, division sju
Glemmingebro IF-Lilla Beddinge BK 0-0

Lilla Beddinge inledde borta mot Glemmingebro och 0-0 får båda lagen vara nöjda med och där Glemmingebro är tippat som jumbolag och Lilla Beddinge som ett annat bottenlag.

Tittar vi slutligen på lagen aningen ovanför och då i division fyra – ja, då blev det där EN seger och den gäller för ”Nya” FC Trelleborg och jag trodde nog att Croatia skulle bli en alltför svår nöt att knäcka men så blev det alltså inte och 2-1 måste kännas extra bra för nye tränaren, Peter Nilsson.

Tvärtom blev det för Pelister och då borta mot Balkan men även där tror jag tränaren – i det här fallet Mohammed Fakhro – är ganska nöjd. Balkan är ett tippat topplag och Pelister har som mål att klara sig kvar.
ÖT Smygehuk föll visserligen med enda målet hemma mot BK Flagg men även där tror jag man har förhoppningar inför fortsättningen och Flagg kommer ju från fjorårets division tre.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”