Blogg

En intressant slutomgång

Division fem
Skegrie BK-Limhamns FF 5-3 (1-3)
Skegrie kom till ödesmatchen hemma mot Limhamn utan den avstängda trion – från senaste matchen mot Arlöv; Emil Persson, Martin Biärsjö och Jesper Persson och det började tufft.

Limhamn tog nämligen ledningen och 0-1 kom redan efter någon minut. Nytt hopp dock och Patrik Ljungqvist kvitterade till 1-1 efter en kvart. Två sena mål i den första halvleken gav Limhamn ledningen i pausen och 1-3 då verkade väl uppgivet för Skegries del.

Det gällde för Skegrie att ta minst en poäng och denna skulle rädda en kvalplats men endast om Arlöv skulle förlora borta mot redan klara seriesegrande Lilla Torg.

In i andra halvleken kom Skegrie starkt igen direkt och det dröjde inte länge, förrän Skegrie målmässigt skulle komma ikapp. Det var Douglas Borglin som kom igång med målskyttet och han gjorde såväl 2-3 som 3-3.

Sonny Johnsson har många gånger visat sin förmåga att skjuta frisparkar direkt i mål och nu krutade han elegant in 4-3 på en sådan. Skegrie ångade på och en fällning av Patrik Ljungqvist gav en straffspark och den förvaltade Hans Håkansson på bästa sätt och 5-3 blev ju också slutresultatet.

Limhamn var alls inte ofarligt även efter pausen och Tobias Parsfelt Beach var den som räddade Skegrie med många säkra målvaktsingripanden på den hala och svårspelade planen.

När dessutom 3-0 och senare slutresultatet 6-0 till Lilla Torg mot Arlöv rapporterades in – ja, då bröt glädjescenerna ut bland Skegriespelare och nu väntar ett spännande men långt ifrån omöjligt kvalspel mot Lindeborgs FF – från division sex.

Division fem
Skurups AIF-Anderslövs Boik 0-6 (0-3)
Anderslöv hade att vinna bortamatchen mot Skurup – för att hålla Skabersjö under i tabellen och på spel stod en kvalplats till division fyra. Skurup å andra sidan hade att ta sig ovanför kvalstrecket nedåt och för det krävdes seger mot Boik, samtidigt som grannarna i Skivarp inte fick ta poäng borta mot Bara.

Det tog Boik exakt kvartens spel att avgöra matchen på Skurups IP och så långt stod det 0-3!

0-1 kom redan i den femte minuten och då petades bollen precis över mållinjen av Patrik Svensson. Fyra minuter fram kom 0-2 och då var Erik Lundén målskytt. Erik lobbsköt påpassligt bollen i mål över Skurupsmålvakten, Martin Nilsson och det var ett misslyckat målvaktsingripande som bäddade för målet.

0-3 dundrade Tristan Madesen in med vänsterfoten – rakt upp i nättaket och därmed var matchen avgjord.

Två mål av Sebastian Lindahl och ett av Teddi Nicolo i andra halvlek fastställde Boiks överlägsenhet och där 0-6 var i underkant!

När det stod 0-3 hade Andreas Ohlsson två jättelägen att göra mål och vid ett tillfälle, när bollen gick från vänster och parallellt med mållinjen, blev André Levin överraskad metern utanför mållinjen och man kunde se Andrés ”förtvivlan”.

Division fem
Klagstorps IF-Torna Hällestad 4-2 (2-1)
Klagstorp hade – som flera lag i denna den sista omgången – endast äran att spela för, när man tog emot Torna Hällestad hemma.

Torna Hällestad var redan före matchen klart som jumbolag och Klagstorp som femma i serien.

2-1 i varje halvlek gav ju 4-2 och målskyttar för Klagstorp var Dardan Kastrati, Bashkim Krasniqi, Asmir Rozajac och Muhamet Behrami.

Division sex
BK Skansen-Klågerups GIF 2-0 (1-0)
Skansen hade att göra sitt – och det innebar seger hemma mot Klågerup men för att stå som slutlig seriesegrare, krävdes även en förlust för Srbija i Oxie. Klågerup – å andra sidan – hade att hålla Seved fortsatt bakom sig och inför lördagens matcher hade båda dessa lag 20 poäng. Seved hade dock sämre målskillnad och låg därför under kvalstrecket nedåt och det hjälpte inte, att man gjorde en bra match mot Holmeja – som vann med 6-5!

Därmed skulle också Klågerup stanna kvar i sexan, även om man skulle förlora mot Skansen och med sekunder kvar till pausen, knorrade Gustav Lindquist in en frispark till 1-0. Med kvarten kvar nickade Linus Bladh in 2-0 och därvid stannade också Skansens seger.

Resultaten i serien innebär, att Skansen får kvala om en plats i nästa års division fem.

Division sex
Svedala IF-Gislövs IF 3-2 (1-1)
Här gällde endast äran att spela om och Svedala visade sig mest engagerat.
Ett tidigt ledningsmål av Tim Kämpe banade vägen för hemmalaget men innan pausen var Gislöv ikapp. Målskytt till 1-1 var Martin Malmgren och målet gjorde Martin på en frispark direkt i mål.

Gislövs ledningsmål till 1-2 var en delikatess och det var Marcus Lundell som sprintade från halva planen och som slutligen elegant chippade bollen över en chanslös Jonas Fredriksson i hemmamålet.

Svedala skulle dock komma igen och slutresultatet spikades till 3-2 via sena mål av Sebastian Rystad och Hampus Persson.

Division sju
Kiviks AIF-Gylle AIF 2-1 (0-1)
Kivik var redan klar som tvåa i serien efter seriesegrarna i Esperöd och Gylle var redan kvalklart som trea – det var förutsättningarna som gällde, när avsparken slogs på idylliska Solevi IP i Kivik.

I första halvlekens sista minut gjorde Haval Mohamad 0-1 men Kivik kunde till sist vända och vinna med 2-1.
Gylletränaren, Ingemar Olsson, var inte med i Kivik utan spionerade på kvalmotståndarna i Kvidinge IF.

Lilla Beddinge BK-Onslunda IF 3-2 (1-1)
Oavsett den slutliga mittenplaceringen avslutade Lilla Beddinge på allra bästa sätt och vann alltså matchen mot Onslunda med 3-2.

Det var inte bara Lilla Beddinge som lag som avslutade på bästa sätt – skyttekungen, Robert Nilsson, gjorde samtliga tre segermål!

”Robban” gjorde 1-0 redan efter fem minuter och det avgörande segermålet slog han in minuten före slutsignalen.

Division sju
BFK Behar-Tygelsjö BK 6-5 (3-1)
Beharspelarna kunde glädjas åt en seger i sista matchen men trots segern hamnade man sist i ”Malmösjuan”.
De sex segermålen gjordes så här: Qendrim Avdyli 2, Daniell Pajovic, Fatmir Guta, Senad Alkic och Ismet Guta (straff).