Blogg

DM-fotbollen tar vid - om än avslagen

För bara några år sedan fanns merparten av Söderslätts småklubbar med i DM-gruppspelet och som traditionellt tar vid i början av mars. Även om DM i år innehåller ungefär samma antal lag och i år precis som de senaste åren finns ett 80-tal föreningar indelade i 20 grupper, så är det just lagen i och omkring Trelleborg som numera väljer andra träningsalterativ.

– Vi har valt vanliga träningsmatcher istället och så åker vi på träningsläger sista helgen i mars, förklarar Gislövstränaren, Nicklas Mattsson, under måndagens träningsmatch mot Svedala.

De tre Trelleborgslagen som finns med i år är Skegrie BK, Gylle AIF och BK Skansen och hela trion lag inleder i helgen.

Skegrie finns i grupp 19 tillsammans med Klågerups GIF, Bara GoIF och Hardeberga BK och Skegrie inleder hemma mot Klågerup. Den matchen spelas på Köpingeplanen och har avspark på söndag kl 13.

Skansen spelar i grupp 13 och möter där Rosengårds FF, Hallands Nation och Teknologkåren. Inledningen sker borta mot Rosengård och den matchen spelas på Rosengårds Norra IP och avsparken sker timmen senare på söndag, jämfört med Skegries match.

Tredje lokala föreningen i DM-spelet är Gylle och i grupp 18 spelar dessutom Oxie SK, Örtofta IS och Arlövs BI. Gylle inleder borta mot Oxie och den matchen spelas redan på fredag och då med avspark kl 19.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”