Blogg

Dags att tänka på TA-cupen

Vi är visserligen bara knappt inne i månadsskiftet september-oktober men vi vill gärna redan här och nu slå ett slag för traditionella TA-cupen – den populära inomhusturneringen och ju numera i futsal.

Precis som ”alltid” (cupen spelas i år för 36:e gången) inleder gruppspelet lika traditionellt den sista helgen i november (25-26/11) och den första i december (2-3/12). Slutspelet avgörs torsdagen den 7 december och TA-cupens slutspelskväll brukar varje år vara Trelleborgs populäraste vinterarrangemang i Söderslättshallen – alla kategorier!

Inbjudan går i dagarna ut till samtliga lokala fotbollsföreningar och då inräknat lagen från Trelleborgs och Vellinge kommun samt Svedala IF – som alla troget deltagit.

Dock; i år breddas TA-cupen något och följande föreningar är därför lika välkomna att deltaga:

Skabersjö IF, Holmeja IS, Klågerups GIF, Bara GIF, Skivarps GIF, Skurups AIF samt Janstorps AIF.

Som alltid välkomnas seniorer, juniorer samt damer och där föreningar kan anmäla mer än ett lag för juniorer och damer, medan seniorlagen begränsas till ett lag per förening.

Som alltid spelas samtliga matcher 1 x 13 minuter och förutom fem spelare på planen tillåts ytterligare fem omklädda avbytare. Laguppställningen kan ju dock skifta från match till match och därmed kan ju också fler än tio spelare per förening vara med.

Eftersom den tidigare trogna staben bakom TA-cupen – med Lars-Olof Hansson i spetsen – slutade förtjänstfullt i och med den 35:e upplagan i fjor, kommer Trelleborgs Fotbolldomarklubb att förstärka sekretariatet och därför kommer framöver tre domare att tillsättas inför varje match. Två på planen som dömer matchen – och ju precis som tidigare – men även en som är behjälplig och som i stort sköter sekretariatet. Med tidtagning och hålla räkning på antal frisparkar.

TA bidrar ju med namnet och kommer också precis som alltid att kraftigt lägga fokus på cupen, när det väl är dags att rapportera inför och från det populära, lokala cupspelet.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”

… och där må alla TFF-are förlåta och självklart räknar vi som alltid med Trelleborgs slagskepp och enda elitlag på fotbollssidan och som givetvis också är ”mesta TA-cup-mästare”!