Blogg

Blentarpscupen

Med Blentarpscupen – som avgörs i Färsingahallen i Sjöbo – inleds också 2017 års småklubbssäsong lite ”på riktigt” för lagen som är med.

Från Trelleborg kom ÖT Smygehuk, Klagstorps IF och Lilla Beddinge BK och där Klagstorp ställde upp med två lag i gruppspelet.

ÖT Smygehuk inledde med att spela oavgjort mot Gärsnäs andralag och oavgjort blev det även i den avslutande gruppspelsmatchen mot Hammenhög. Där emellan förlorade Smygelaget mot Rydsgård och 1-2 där avgjorde och två oavgjorda matcher räckte inte till avancemang inför söndagens fortsatta slutspel.

– Vi har inte ens hunnit påbörja säsongens träning utan detta är början, så vi får ta det för vad det är, menade ÖT-tränaren, Michael Nilsson, i en av pauserna.

Lilla Beddinge fick det tufft och förlorade alla tre gruppmatcherna och resultaten blev dessa:

* Gärsnäs AIS 0-2, Gärds Köpinge 1-2 och Janstorps AIF 0-6.

– Det ser ändå bra ut på träningen och vi har under inledningen varit 17-20 spelare och det ska bli intressant att se hur vi kan få ihop det. Här har vi ju inte mycket att hämta och jag tycker väl att inledningen varit ”så där”, menar nye LBBK-tränaren, Stefan Niklasson, i pausen efter matchen mot Gärds Köpinge.

Klagstorp då? Ja, man kom alltså med två lag och förstalaget inledde med 3-0 mot arrangörsklubben och avslutade med 1-0 mot Gröstorp. Förlusten där emellan – med 1-2 mot Gärds Köpinges andralag – spelade mindre roll och Klagstorp stod som segrare i grupp tre.

Andralaget tog en poäng via 0-0 mot Janstorps andralag och den enda poängen räckte inte till längre än en jumboplats i grupp sex.

Gruppsegern för förstalaget innebar deltagande i söndagens slutspel MEN efter sista matchen och i väntan på att Klagstorps andralag skulle avsluta mot Janstorp blev Klagstorpsspelare inblandade i ett tumult. Tumultet uppstod under slutet av matchen ÖT Smygehuk-Hammenhög och där Klagstorpslaget alltså stod bredvid planen men där plötsligt några i Klagstorp gick in på planen och deltog där i tumultet. Den olustiga stämningen gjorde, att arrangörerna helt enkelt uteslöt Klagstorp för vidare spel i turneringen och att därmed en av slutspelsplatserna blev vakant.

Händelsen rapporterades av arrangörerna till Skåneboll och inte av någon domare, då ju Klagstorpslagets uppträdande gällde en match, där man ju inte var delaktig. Aktuell ledare för laget riskerar, enligt Skånebolls Göran Nilsson, ett bötesföreläggande.

Det kan tilläggas, att Fredrik Johansson saknades som ansvarig tränare för de båda Klagstorpslagen.

Rydsgårds AIF blev segrare på herrsidan och besegrade Janstorps AIF med 1-0 efter förlängning och på damsidan vann Hammenhög finalen över Skurups AIF.

Nästa gång småklubbarna visar upp sig och då på än bredare front, jämfört med Blentarpscupen, är Nils Holgersson Cup i Skurup. Där deltar hela 56 herrlag och 40 damlag och herrarnas gruppspel avgörs lördagen den 21, söndagen den 22, fredagen den 27 och lördagen den 28 januari och där slutspelet sedan avgörs söndagen den 29.

Här finns även prispengar och segrande herrlag erhåller 10.000 kr, tvåan 5.000 kr och trean 2.000 kr.

Damerna spelar gruppspel torsdagen den 2, fredagen den 3 och lördagen den 4 februari och slutspelet avgörs där söndagen den 5.

Även här finns prispengar och där segrande damlag erhåller 5.000 kr, tvåan 2.500 kr och trean 1.500 kr.

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é om allra störst!”