Blogg

Anderslövs Boik och MF Pelister först ut!

Under några förmiddagstimmar skickades i dag inbjudan till TA-Cupen ut via mejl, där E-mailadresser fanns och i övrigt via SMS och tillvägagångssättet tror vi gör, att ingen inbjudan blir liggande i en låda eller i ett hörn på föreningarnas klubbstugor eller kansli och där inbjudan då har haft svårt att nå fram till rätt kontaktperson, när den vanliga portgången tidigare har nyttjats.

De senaste åren har vi tvingats ringa runt till en och annan förening och som givetvis skulle vara med men där alltså inbjudan aldrig riktigt nått fram.

Nya tider alltså och först ut med en anmälan var Christer Nilsson i Boik-ledningen och när jag påtalade det positiva med hans snabba svar och där han anmälde ett Boik-seniorlag, redan minuterna efter jag skickat iväg mejlet, svarade han så här självklart:

– Det är lika bra att anmäla sig direkt, när man vet att vi ska vara med!

Det tycker jag är en sund inställning och bara minuterna efter Anderslövs anmälan – ja, då var det Pelisters tur, att också anmäla ett seniorlag. Den som var på hugget i Pelister var Sportchefen, Daniel Simonovski och Daniel brukar ha ordning och reda på kansliet.

Såväl Caamilla Walltorp, som administratör som seniortränaren, Peter Nilsson i FC Trellleborg, var trea och fyra som hörde av sig och även om de inte anmälde lag direkt, så tackade de direkt för inbjudan och sammantaget verkar det som om klubbarna redan är på hugget inför årets upplaga av TA-Cupen.

Vi i den nya TA-cupkommittén är ute i god tid och gruppspelet börjar ju inte förrän sista helgen i november men ju snabbare vi får in anmälningar – ju lättare blir administrationen.

Den 26 oktober är satt som slutdatum, när det gäller anmälningar och dit är det ju gott och väl tre veckor, så inte ska någon förening väl behöva ens halva tiden fram tills dess för att mejla över en anmälan.

Ytterligare en ”guldstjärna” till Christer Nilsson och Anderslövs Boik, när det gäller ”först ut” och anledningen är att Christer & Co ju har Boik:s kvalspel att i första hand tänka på i nuläget. Kvalet inleds redan under onsdagen och då tar Boik emot Fortuna FF, från Råå, i första kvalomgångens första match – med retur i Råå på lördag.

Det är bara att önska alla Boik-are lycka till och visst skulle väl Trelleborgsfotbollen direkt behöva ersätta den plats i division fyra och som ÖT Smygehuk lämnade efter sig i sista spelomgången, eller …?

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é såsom allra störst!”