Blogg

Anderslöv imponerar stort

I Anderslövs Boik verkar man komma väl förberedda inför seriestarten och åtminstone talar lördagens träningsmatch om detta. Man mötte Vellinge IF hemma på konstgräsplanen och man vann storstilat med 5-1 (2-1).

– En bra match av oss sett över 90 minuter men det finns fortfarande en del saker att jobba med. I dag ger jag ett extra plus till Tristan Madsen som nu verkar hitta tillbaka till gammal god form.

Så summerar Christer Nilsson i Boik-ledningen och han har anledning att vara nöjd med spelet och med målskyttet. Där ser speciellt Andreas Olsson oerhört stark ut och ”Andy” blev också tvåmålsskytt. Övriga mål gjordes av Kim Eriksson, Tristan Madsen och André Levin.

Vellinge – precis som Boik – saknade en och annan spelare och det gjorde, att ex-TFF:aren, Jörgen Eriksson, nu 44 år, gjorde ett inhopp. Han var då tillsammans med bland andra sonen Felix men efter endast cirka tio minuters spel tvingades Jörgen utgå, på grund av en sträckning i ena låret. I övrigt såg Jörgen vältränad ut!

I Smygehamn spelade först ÖT Smygehuk mot Klagstorp och den matchen slutade 3-3, efter att ÖT lett med 2-0 men där Klagstorp vände till 3-2. Arman Brkic kvitterade dock för ÖT några minuter före slutsignalen.

– Vi är inne i en jättetuff träningsperiod och det märks på spelarna, menade ÖT-tränaren, Mikael Nilsson, under andra halvlek.

En spelare tränare Nilsson kan glädja sig extra åt är Rikard Andersson och som vilat från fotbollen några år. Mot Klagstorp gjorde Rikard ett av målen och kommer garanterat att förstärka just ÖT-målskyttet.

Lilla Beddinge-Gislöv följde direkt efter och där vann Gislöv med hela 8-0 och en som var ordentligt i måltagen där var Filip Zahn och Filip gjorde precis hälften av segermålen.

På Köpingeplanen spelades det också träningsmatcher på bred front under lördagen och Pelister-Kosova inledde. Pelister ledde med 2-0 men till sist seger för Malmölaget med 4-3, där ett par av segermålen föregicks av rejält slarv i Pelisterförsvaret. Dubbel målskytt för Pelister blev Vladimir ”Lallo” Pasarikovski och det ska sägas, att Pelister saknade flera tongivande spelare. Bland annat saknades såväl Yousef Fahkro och Fisnik Shala.

Nästa match på Köpingeplanen var den mellan Behar och Makedonija och här kunde Behar till sist vinna med 4-2.

Gylle och Skansen fortsatte spela i DM och Skansen nådde 2-2 borta mot Hallands Nation redan under lördagen. Gustav Lindquist inledde med att göra 0-1 på en frispark direkt i mål och i andra halvlek gjorde Anton Möller 1-2 men två minuter från slutet kvitterade hemmalaget.

Gylle inledde DM-gruppspelet på ett bra sätt, trots förlusten borta mot Oxie med 0-3 och nu gällde Arlövs BI också på bortaplan. Arlöv, i division fem, blev en alltför svår nöt att knäcka för Gylle, nu i division sju, men efter 7-2 (4-0) i Åkarp tar tränaren, Ingemar Olsson, med sig andra halvlek inför fortsättningen.

– Ja, den förlorar vi ju bara med 2-3 och vi hade sex nya spelare med i dag, jämfört med senast, så jag är nöjd.

Skegrie BK skulle ha mött division sju-laget, Hardeberga BK, på Köpingeplanen under söndagen men gästerna kom inte till spel och därför vann Skegrie på wo. Olyckligt så här pass nära seriestarten – mindre än månaden dit och det är inte lätt att boka in nya träningsmatcher, när någon – som här – faller bort.

* Träningsmatcher
ÖT Smygehuk FF-Klagstorps IF 3-3 (2-0)
ÖT: Rikard Andersson, Thom Nilsson, Arman Brkic. K: Asmir Rozajac, Haris Rozajac, Luftim Vejseli
Lilla Beddinge BK-Gislövs IF 8-0 (4-0)
G: Filip Zahn 4, Marcus Lundell 2, Jonatan Fridh, Felix Harletun
MF Pelister-KSF Kosova 3-4 (1-0)
P: Vladimir Pasarikovski 2, Alban
BFK Behar-Makedonija 4-2 (1-1)
B: Albert Merovci 2, Adnan Rastoder, Qendrim Avdyli

* DM-gruppspel:
Hallands Nation-BK Skansen 2-2 (0-1)
S: Gustav Lindquist, Anton Möller
Arlövs BI-Gylle AIF 7-2 (4-0)
G: Mesut Erkan, Ludvig Wahlqvist
Skegrie BK-Hardeberga BK WO

”Småklubbsfotboll – när fotbollen é som allra störst!”